måndag, februari 23, 2009

Fortfarande vaken

Nu är Oscarsgalan över och jag orkade faktiskt kolla på hela utan att somna. Hur lyckades jag med det? Jo, genom att hälla i mig en massssa kaffe och äta massa socker. Problemet nu? Jag är fortfarande vaken och kan omöjligt slappna av trots att ögonen värker.

Årets Oscarsgala var riktigt bra. Brittisk - indiska Slumdog Millionaire tog ju storslam och ska definitivt tittas på inom det snaraste. Det var riktigt roligt att Kate Winslet och Heath Ledger vann, familjen Ledger höll dessutom ett mycket rörande tal. Det var kul att Sean Penn vann, eftersom de andra pristagarna var mer eller mindre förutsägbara.
Presentationerna av alla fem nominerade i kategorierna bästa manliga respektive kvinnliga huvudroll och biroll gjordes av fem tidigare pristagare i samma kategori, vilket var mycket välgjort och bra. Hugh Jackman, som var presentatör för hela galan gjorde ett bra jobb.
Det främsta uppträdandet var ett musikalmedley med Jackman i duett med Beyonce (!), tillsammans med High School Musical - stjärnorna Zac Efron och Vanessa Hudgens samt Mamma Mia - paret Amanda Seyfried och Dominic Cooper, en riktig överraskning och inget som man någonsin hade kunnat tänka sig.
Som vanligt var det vackra och glamorösa människor och klänningar. Det är svårt att välja vem eller vilka som var snyggast. Nathalie Portman, Sarah Jessica Parker, Jennifer Aniston och Penelope Cruz hade väldigt tjusiga klänningar.

Inga kommentarer: