fredag, februari 27, 2009

EOTD: UnderworldIdag blir det faktiskt två olika EOTDs. Den första råkade jag nämligen förstöra och blev tvungen att tvätta av den. Sen tänkte jag bara göra en enkel sminkning med Fyrinnae-skuggan Changeling, men den visade sig vara mycket mörkare än den såg ut att vara och istället blev det sotat. Jag älskar sotade ögon och det får gärna sotat i färg, speciellt i lila, som ju är en av mina älsklingsfärger. Som ni ser är ju denna gjord med en lite annan, mer horisontell teknik än den teknik jag brukar använda.
Igår såg vi "Underworld" och därifrån kommer inspirationen till den här sminkningen. Personligen är jag nöjd med denna sotningen.

Jag har använt
:
- UDPP
- MAC Paint Pot Rubenesque
- MUS microshadow Pharao
- Fyrinnae Changeling
- MuC Amethyst Diamond
- MUS eyedust Nightmare
- MAC pigment Dark Soul
- MAC pigment White
- MUS eyepencil Black
- Max Factor Masterpiece Max

Så här gjorde jag
:
Grunden lades med Rubenesque mellan bryn och globlinje, fixerad med Pharao, och sedan lades UDPP på ovanlocket. Changeling, som är plommonlila med guldglitter, lades över hela locket. Den blev färgmässigt mycket lik MAC Starflash e/s Top Hat! För att få fram lite mer skimmer sveptes Amethyst Diamond, som visade sig vara otroligt glittrig, över den övre delen av locket och även ner i ögonvrån. För att få fram en ännu sotigare look användes kolsvarta Nightmare längs franskanten och suddades ut upp mot locket. (Vanligvis brukar jag börja med den mörkaste skuggan eller med en svart penna, så dagens sminkning är en "omvänd sotning").
Vattenlinjen markerades med Black och fixerades med Dark Soul, eftersom MUS eyedusts är hopplösa att använda just där.
Amethyst Diamond lades från den inre ögonvrån halvvägs längs den undre franskanten och från yttre ögonvrån lades Nightmare och dessa suddades samman. Precis i den inre ögonvrån duttades lite White för att öppna upp ögat lite. Sist lades mascara.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det här blev en favvis för mig, SUPERsnyggt!!

Sminkan sa...

Mycket läckert! Jag gillar verkligen dina eotd. Alla är snygga!

Maja sa...

Inthemake - åå tack, kul att du gillade den.

Sminkan - tack vad söt du är!