lördag, februari 07, 2009

EOTD: Waternymph


Idag är det tråkigt och grått ute också och därför valde jag återigen en färgglad sminkning i turkosa skiftningar, vilket ju är en av mina favoritfärger. Inspirationen fick jag tidigare i veckan, av Tyra Banks makeup i senaste avsnittet av America´s Next Top Model.


Jag har använt:
- UDPP
- MAC Paint Pot Soft Ochre
- MUS microshadow Savanna
- MAC e/s Juxt
- TINte Midnight Platinum
- Barry M Dazzledust #15 Aqua
- MAC pigment Teal
- GOSH Velvet Touch Liner Alligator
- MUS eyepencil Old Moss
- MUS eyepencil Black
- MAC Kohl Power Pencil Feline
- MUS Tri Brow Color
- Mirenesse Secret Weapon Original Mascara

Så här gjorde jag:
Jag började lägga en bas av UDPP och MAC Paint Pot Soft Ochre. Som basskugga ligger även MUS microshadow Savanna. I inre ögonvrån lade jag MAC e/s Juxt, som ger ett underbart chartreusegrönt skimmer med satinfinish och vårkänsla och därefter la jag den mörkaste skuggan i yttre ögonvrån, TINte Midnight Plantinum. För att få de turkosa skiftningarna blendade jag Juxt med Barry M Dazzle Dust #15 med namnet Aqua, som är en ganska ljust skimrande färg. Mellan Aqua och Midnight Plantium ligger det alldeles underbara MAC-pigmentet Teal som är djupare och mycket mörkare turkos färg.
Vid den undre franskanten ligger Juxt i inre ögonvrån, i mitten använde jag en GOSH Velvet Touch penna i färgen Alligator (som jag hade glömt bort att jag hade köpt, så det var första gången jag testade den) samt MUS eyepencil Old Moss i yttre ögonvrån.
På vattenlinjen har jag MUS eyepencil Black (som är min favoritpenna att ha på vattenlinjen) som är fixerad med den svarta färgen i MUS tri brow color.
För att rama in ögat har jag som vanligt använt den svarta pennan MAC Feline ( som också är fixerad med den svarta i MUS tri brow color) och mascaran är Mirenesse Secret Weapon Original.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Kul, jag tänkte också på att Tyra var väldigt snyggt sminkad i det avsnittet.

Sminkan sa...

Oh, så snyggt! Vilka färger! Vad vackert till dina ögon!

Anonym sa...

Åh hjälp så vackert! denna sminkning klär dig verkligen, och den känns verkligen som något en vattennymf skulle vilja bära!

Fru Choklad sa...

Strålande vackra färger! Förstår att du känner dig som en vacker vattennyf i den maken :D

Bitte sa...

Kanonläckert. Du passar verkligen bra i dessa färger.

Anonym sa...

Verkligen snyggt. Färgerna med din hudton osv. Jag har lite frågar, är så att jag funderar själv att på att utbilda mig till Make up artist. Har du några tips till mig ? Utbildningen du gick, hur lång var den ? hur gick det till efteråt? jobb direkt? vad jobbar du med nu ?.. shiit mkt frågor :) hoppar du inte har något emot det. !

Maja sa...

Mimmi - vad kul att du också tänkte på det!

Sminkan, Emma, Fru Choklad & Sminkjante - tack så mycket :)

Emilia - jag gick på IMC göteborg under hösten 2007. det är en tuff bransch och svårt att få heltidsjobb om man inte äger en butik eller bor i någon av storstäderna. men om man är villig att satsa 100% så är det jättekul! jag rekommenderar dig att ha en praktikplats samtidigt som utbildningen pågår, själv praktiserade jag på MUS och fick sedan jobb där.

Anonym sa...

Åhh jisses va snyggt!!!!!!!!!!!!!

Maja sa...

Tack Linda :D

Anonym sa...

Ohh verkligen superfint...