måndag, februari 02, 2009

Bloggtema: Torr vinterhud


Veckans bloggtema i nätverket handlar om hur vi råder bot på torr vinterhud och det är fantastiska Sminkan som undrar.
Beroende på vart man bor är det ju förstås olika temperaturer utomhus, men vi kan nog alla vara överens om att huden blir torrare på vintern, både i ansiktet och på kroppen. Det är därför extra viktigt att man smörjer in sig och använder återfuktande produkter.

Min absoluta favoritserie inom ansiktsvård är Apotekets rosa L300 - serie för torr hy, den innehåller ingen alkohol (som torkar ut huden!) och man får verkligen härligt babymjuk persikohy i ansiktet. Att alla produkterna har bra priser är bara en bonus.
Just på vintern kan det vara bra att använda sig av ansiktsvatten, även om man normalt sett inte gör det, just för att få den där extra fukten. Ansiktsvattnet gör att huden lättare tar upp ansiktskrämen. Om man drar sig för att använda ansiktsvatten för att man tycker att det ger en brännande känsla så kan det bero på att det är för fel hudtyp. Förutom L300 ansiktsvatten så tycker jag att Make Up Stores Face Cool Balm är riktigt bra för torr hud.
Jag rekommenderar också att man peelar ansiktet regelbundet (minst 1 gång i veckan) för att få bort döda hudceller och lägg samtidigt en fuktgivande ansiktsmask.
Det finns en uppsjö av body lotions och body butters i alla olika märken/prisklasser och dofter. Om man är riktigt torr så kan det vara bra att smörja sig både morgon och kväll under en period, då kommer du snabbt märka resultat. Gör det gärna till en vana att smörja in dig direkt efter att du har duschat om du inte redan gör det! Mitt favorittips på body butter för torr hud är The Body Shops body butter Cocoa Butter (som även finns i stick och som rekommenderas till gravida kvinnor att smörja magen med för att slippa bristningar). Använd gärna en kroppscrub 1 - 2 gånger i veckan för att även få bort döda hudceller på kroppen.

1 kommentar:

CrazyNails sa...

Den har jag spanat på några gånger, men det blev shea som fick följa med hem. Hoppas att den är bra den med.