tisdag, mars 17, 2009

Födelsedags - EOTD: Emerald
Idag glittrar jag i grönt för det är ju nämligen St Patrick´s Day (som firas i engelsktalande länder, främst Storbritannien tror jag) och Irlands nationaldag. Irland kallas ju the Emerald Isle.

Det är även en annan speciell dag - nämligen min födelsedag! Jag fyller 27 år. Födelsedagen firas tillsammans med sambon och sonen, som båda är lediga från jobbet respektive förskolan.
Hos oss är det tradition att födelsedagsbarnet får välja middag och då blir det förstås fisk- och skaldjurssoppa med vitlöksbröd för det är min favoriträtt. Senare blir det också födelsedagsfika med choklad- och passionsmoussebakelser från La Gott.

Jag har använt
:
- UDPP
- MAC Paint Pot Rubenesque
- MUS microshadow Pharao
- Barry M dazzle dust #72 Emerald
- MAC e/s Juxt
- MAC pigment Dark Soul
- MAC pigment Forest Green
- MUS eyedust Misteltoe
- GOSH Velvet Touch waterproof Alligator
- Lancome Le Crayon Kohl Noir
- MUS Liquid eyeliner Black
- Max Factor Masterpiece mascara

Så här gjorde jag
:
Basen lades med UDPP, Rubenesque och Pharao för att få en skimrande guldig bas. Sedan applicerades Emerald över hela det rörliga ögonlocket upp till globlinjen. (Om du letar efter en riktigt smaragdgrön skugga så är det absolut den!). Vid den inre ögonvrån lades ljusa Juxt och den suddades även över globlinjen. Vid den yttre ögonvrån användes Forest Green. Vattenlinjen markerades med Lancome - pennan och fixerades med Dark Soul. Vid den undre franskanten lades Alligator - pennan hela vägen och fixerades med Juxt vid inre ögonvrån och sedan Mistletoe, som mötte upp den övre eyelinern Black. Som vanligt lades mascara sist.
Till denna sminkning använde jag NARS Orgasm som rouge och MAC Cherry Blossom lipglass.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men STOR Grattiskram till dig ;) Kanonfin grön ;)

Anonym sa...

Grattis! :D

Supersnygg sminkning :)

Sminkan sa...

Otroligt fina färger! grattis!!

Anonym sa...

Snyggt! Har man bruna ögon som du så passar man ialla färger på ögonskuggor, jag har blåa ögon och de blir så ljusa och bleka ifall jag använder annat än jordfärger:/

Anonym sa...

Grattis! Vi är nästan på dagen jämngamla. :)
Superfin mejk, som vanligt!

Maja sa...

Tack så mycket allihop :)

Bitte sa...

Så jädra läcker. Vilka skiftningar vilka färger.