måndag, mars 09, 2009

EOTD: Blue ShimmerNu är jag hemma igen från Växjö i några dagar innan det är dags att åka dit igen. Det blev ett besök på MUS i lördags, där jag träffade mua:n Frida som jag läste på IMC med, men det blev inget köp. Det enda som var intressant var eyepencils Green Card, Violet Storm och en ny knallturkos färg, men det kändes väldigt onödigt just nu, eftersom jag precis inhandlat pennor i precis de färgerna. Nya Fruidelicious - kollektionen tycker jag är riktigt tråkig, det är alltid en av vårens kollektioner som är mindre intressant och det är säkert denna.

I helgen som kommer ska jag och sambon ha gemensamt födelsedagskalas för släkten hemma hos mina föräldrar nämligen. Denna veckan är det fullspäckat schema som gäller med mycket träning och många inbokade fika-/lunchdejter med olika kompisar, kul!

Idag blev det en blå sminkning, lite färg i vardagen är ju aldrig fel. Idag tog jag bara fram några skuggor och sen fick det bli vad det blev helt enkelt. Till blå ögonskugga tycker jag att det är fint med en ljusare rosa, aprikos eller bruntonat rouge, jag vet att det är många som undrar vilken färg som passar till just blått. Till denna sminkningen använde jag NARS Orgasm och neutrala läppar.

Jag har använt
:
- UDPP
- MAC Paint Pot Soft Ochre
- MUS microshadow Satin
- Barry M dazzle dust #20, Baby Blue
- MUS microshadow Rec
- MUS microshadow Crystal Queen
- Fyrinnae 1.22 Gigawatts
- GOSH let´s twist eyeliner Deep Sea
- MAC Pearlglide liner Fly by Blu
- Max Factor Masterpiece mascara

Så här gjorde jag:
Jag lade bas av UDPP, Soft Ochre och Satin. Från innersta ögonvrån upp till halva övre ögonlocket använde jag Baby Blue, som verkligen är riktigt babyblå. I yttre ögonvrån lade jag Rec och suddade lite med Crystal Queen från franskanten och uppåt. Jag svepte ett mycket, mycket tunt lager av knallblå 1.22 Gigawatts på mitten av ögonlocket och lade sedan Deep Sea som eyeliner. Vid den undre franskanten lades Baby Blue från inre ögonvrån tills ca 1/3 av ögat och suddades samman med Fly By Blu, som i sin tur mötte upp Deep Sea. Sist lades mascara.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ohh blått är så fint, ser piggt ut :) kanon!

Bitte sa...

Vilken karaktär du har som kunde motstå att handla. Jag är full av beundran.

Härlig makeup, du måste se underbar ut med Nars Orgasm till det här.

Maja sa...

Inthemake - blått är verkligen en uppiggande färg!

SminkJante - tack! haha, jag var riktigt stolt över mig själv faktiskt.

Sminkan sa...

Blått är ju vackert! Du piggade upp mig nu, vet du det! Så fint!

Maja sa...

Tack Sminkan :)