måndag, december 22, 2008

Bloggtema: Sminktips till jul och nyår


Ja, det blev visst lite försent med förra veckans bloggtema: Tips på sminkningar inför helgerna!

Jul: Julen är ju en tid när man ofta umgås lite mer med familj och släkt samtidigt som det är en festlig högtid. En snygg och välgjord sminkning tycker jag att man kan satsa på, gärna i färger som kan matchas med kläder eller framhäva ögonfärgen!
Använd gärna skuggor med skimmer eller glitter, ett fräscht rouge som ger härligt vinterrosiga kinder och en snygg läppfärg. Vill man ha glitter tycker jag att man kan lägga en diskret glittereyeliner, men använd gärna en vanlig eyeliner längst intill fransroten för att få intensiteten i blicken.

Ett favorittips: den klassiska glamoursminkningen a la 40 tal med en skimrig skugga i guld eller brons, en svepande svart eyeliner och röda läppar. MAC har också bra facecharts som man kan titta på för att få tips på snygga sminkningar!

Nyår: På nyår ska det glittra och är det någon gång på året som man kan ha en riktig galasminkning så varför inte just då? Använd gärna lösögonfransar också! Mina nya favoritögonfransar kommer från Japonesque och är lagom glittriga till årets sista kväll. En sotning, gärna i tre nyanser med lite starkare färg i mitten, t.ex MAC pigmentet Teal, blir riktigt fint!

Mer tips på produkter och märken som passar inför storhelgerna kan ni läsa mer om under bloggtemat Glitter och Glamour.
Bild lånad från Make Up Store.

Inga kommentarer: