fredag, augusti 31, 2007

Andra veckan avklarad

Nu har redan 2 veckor gått av min 10 veckor långa kurs. Det är ett intensivt tempo och man lär sig mycket varje dag.
Den här veckan har vi hållit på med studio baser, shadat/highlightat med studiobaser, varit på en ministylingkurs under 2 heldagar på Tigi Academy (en frisörskola i centrala Göteborg) och så har vi börjat lägga ögonskuggor.
Man kan enkelt säga att ALLT som man är van vid och har lärt sig inom sminkning kan man glömma, det är bara att lära om allt. Jag märker redan skillnad då den privata sminkningen hemma börjar ta allt längre tid eftersom man är mer noggrann.

Mitt nya älsklingsverktyg är foundationpenseln. Den är så mycket bättre än att använda foundationsvamp, men inte runt ögonen och på svåråtkomliga partier. En svamp suger upp ca 3/4 av basen som man använder medans penseln tar upp ca 1/3, så mer ekonomiskt i längden blir det ju med pensel också.

Igår jobbade jag lite på Make Up Stores klubbkväll med temat Wild. Det blev en ganska kort kväll eftersom gästerna tyvärr mer eller mindre uteblev. Vad det berodde på är fortfarande oklart, men det verkar som att det blir en ny klubbkväll framöver istället.

Inga kommentarer: