onsdag, maj 06, 2009

Recension: Smashit Hydrating Fluid Foundation


Nu har jag hunnit testa Smashit Hydrating Fluid Foundation vid några tillfällen och därmed är det dags för en recension:

Denna foundation är lätt att applicera, jag föredrar personligen att använda en pensel i syntet och även en svamp till svåråtkomliga ställen t.ex under ögonen och vid näspartiet. Täckningsförmågan är bra, men om man är t.ex mörk runt ögonen så kan man behöva använda concealer också. En flytande foundation bör alltid fixeras med ett puder, gärna ett löspuder, och jag använde ett mineralpuder för fixering. Min testtid var cirka 12 timmar vid varje tillfälle och jag har upplevt att man behöver bättre på pudret ca 3 gånger under den tiden. Jag ser det som mycket positivt att man endast behöver en väldigt liten klick för att det ska räcka till en hel applicering (tänk också på att penseln suger upp ca 1/3 medan en svamp suger upp 3/4).
Enligt butiksinnehavaren är foundationen dermatologiskt testad, vattenfast, mineral- och örtbaserad, anti-ageing och innehåller SPF. Att den är vattenfast håller jag med om, då den står emot både regn och tårar utan att ansiktet blir randigt. En negativ aspekt är att det saknas en innehållsförteckning, som varken finns på kartongen, flaskan eller på ett separat papper. För egen del vill jag gärna veta vad det är som jag använder och därför hoppas jag att information om innehållet kommer finnas att tillgå framöver.
Priset är däremot väldigt bra, 229 kr för 50 ml.
I jämförelse med MUS matta foundations upplever jag ingen större skillnad, förutom att Smashits är mer vattentålig. Nyansen som jag valde, Sand, tycker jag också har en ljusare/något gråare underton än MUS foundation i färgen Sand. I sin helhet tycker jag att foundationen är helt OK eftersom den är dryg, lättapplicerad och håller sig snygg i 12 timmar, även om man behöver bättre på pudret. Om denna foundation innehåller mineralolja har jag inte fått något svar på och det vore väldigt intressant att veta.

Vilken typ av foundation man använder är ju en smaksak, jag föredrar mineralfoundations i puderform och kommer att fortsätta använda det eftersom jag inte får samma wow-känsla av flytande foundations, varken Smashits, MUS eller något annat märke som jag testat.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad spännande! Men MYCKET dåligt, och dessutom OLAGLIGT, att innehållsförteckning saknas. Det är nämligen LAG på det,i Sverige och EU, att innehållsförteckning ska finnas tryckt på kartong eller förpackning.

Om det blir kontroll från berörda myndigheter (som det faktiskt blir ibland), så innebär det dryga böter för butiksinnehavaren.

Du kanske ska informera dom om det, och kräva att du får veta innehållet i det du köpt!

Anonym sa...

Har du provat på bb cream??

Maja sa...

Nej BB cream har jag inte testat på.