torsdag, april 30, 2009

EOTD: ValborgIdag är det ju Valborgsmässoafton och jag hoppas att ni alla får ett trevligt firande. Här i Jönköping har vi en molnfri blå himmel med solsken, härligt! Som jag skrev igår kommer sambons ena syster med familj hit över helgen. Ikväll ska vi titta på nån eld och så fyrverkerierna förstås (det har nämligen A sett fram emot sedan nyår). Kusinerna är 3 och 1½ år gamla och med dessa tre småbarn tillsammans kommer det vara fullt ös medvetslös.

Min Valborgssminkning blev en grön historia, egentligen hade jag tänkt att det skulle vara vårgrönt men det blev en grön sotning istället. Till kvällen ska jag lägga till lite svart glitter, men eftersom jag ska till tandläkaren skippar jag det under dagen. Det är inte helt omöjligt att jag uppdaterar med bättre bilder senare.

Jag har använt:
- UDPP
- MAC Paint Pot Soft Ochre
- MUS microshadow Touch
- MUS eyedust Bamboo
- MUS eyedust Amazonas
- MuC Blackstar Green
- GOSH Let´s Twist eyeliner Carbon Black
- Diorshow Blackout waterproof mascara

Så här gjorde jag
:
Basen lades med UDPP, Soft Ochre och Touch. I verkligheten ser det inte riktigt så ljust ut, det måste ha med ljuset att göra. Först lades Carbon Black vid franskanten och suddades med Blackstar Green (Blackstar - skuggorna från Makeupcosmetics är verkligen underbara att jobba med!). Den mörkgröna skuggan suddades samman uppåt med en av mina absoluta favoritskuggor från MUS, den skogsgröna Amazonas, och den suddades i sin tur samman med en annan storfavorit, vårgrönguldiga Bamboo. Bamboo applicerades även vid inre ögonvrån för att öppna upp ögat För att förstärka sotningen lades Carbon Black igen precis i franskanten och suddades uppåt. Den eyelinern lades även längs hela undre franskanten och fixerades med Bamboo vid inre ögonvrån och Blackstar Green vid yttre ögonvrån. Avslutningsvis lades mascara.
Till denna sminkningen användes NARS Orgasm som rouge och på läpparna lades Crazy Rumors Lip Latte French Vanilla+MUS lip pencil Natural+NARS Orgasm lipgloss. Den skira persikorosa färgen med guldskimmer är för det första en favoritkombination och dessutom väldigt snyggt till grönt.

5 kommentarer:

SminkJante sa...

Fint! Hoppas du får en trevlig helg.

Emma P sa...

Åh vilka härliga färger! Och vilket vackert skimmer! Du får alltid fram skimret så fint på dina bilder...

Sanna sa...

snyggt! Passar dina ögon:)

Fina Matildas mamma sa...

Snyggt!

Anonym sa...

Oj så snyggt! Jag förstod med ens varför jag aldrig lyckas när jag såg din "jag har använt"lista, jag som trodde man kunde göra såna underverk genom att kleta på EN ögonskugga och lite mascara. Du får nog undervisa mig nån gång. Hälsa till pojkarna!
Kram Malin