söndag, februari 24, 2013

Inte utan mina...

... hudvårdsprodukter!

Jag har blivit en frälst Dermalogica-användare sedan jag började använda dessa underbara hudvårdsprodukter förra året. Det var i samband med bröllopsförberedelserna som jag bestämde mig för att testa och jag har inte ångrat mig en sekund.

Jag har genom åren testat hur många krämer och ansiktsvatten som helst, men ingenting har varit riktigt bra. Jag har väldigt torr hy och det har varit svårt att hitta en ansiktskräm eller rengöring som t.ex inte svider. Sedan upptäckte jag Apotekets rosa parfymfria serie L200 som fungerade bra, men min hy mår så mycket bättre sedan jag bytte märke. Dermalogica är ett betydligt dyrare märke men det är verkligen värt varenda krona.

Jag beställer mina produkter från den engelska webshopen Jersey Beauty. För den som är sugen att testa men som inte vill lägga ut massor av pengar direkt kan jag tipsa som Skin Kits för £25 där man får ett bra set med produkter i travel size. Kitet räcker ca 3 veckor - en månad med normal daglig användning. Vid varje beställning får man dessutom välja fem stycken samples, t.ex ansiktsmasker, serum o dyl.

 
Fr v: Essential Cleansing Solution 250 ml (,5), Intensive Moisture Balance 100 ml (£51), Multi Active Toner 250 ml (£25, 6),
Skin Prep Scrub75 ml (£26), på den främre raden travelsize av Intensive Eye Repair och Gentle Cream Exfoliant
samt två samples av Precleanse och Skin Renewal Booster.

tisdag, februari 19, 2013

Firardags!

Nu är jag nästan frisk så imorgon väntar jobb igen. Det är på tiden, känner mig så uttråkad just nu. Har ju varit hemma för vård av barn och egen sjukdom i 1½ vecka, minus den lilla dagen då jag faktiskt var på jobbet men insjuknade. Nu får det räcka med vintersjukdomar och vinter också för den delen!

Nu måste vi hålla oss friska för nu är det snart dags för firande i helgerna två. Först ut är 30 års-firande då Min Älskade fyller första helgen i mars! Det närmar sig med stormsteg. Exakt vad vi ska göra är fortfarande hemligt för honom men det innebär trevligheter på hög nivå och vi ska åka iväg hela helgen.
Helgen därpå firar vi vår första bröllopsdag med en Champagne- och Gourmetweekend på Halltorps Gästgiveri på ön där vi träffades, vilken ju också är min mans hemö eller vad man säger. Den helgen ser jag också väldigt mycket fram emot!


GLIF Dress/Sisters Point 399 kr

Hittade en alldeles underbar midnattsblå klänning med lite bling på Nelly.com. Den blir alldeles perfekt till någon utav firarhelgerna!

lördag, februari 16, 2013

När det inte blir som man tänkt sig

Alla Hjärtans Dag blev mysig. Vi åt gratinerad hummer och drack bubbel, en suverän kombination. Av min käre man fick jag en vacker rosbukett i blandade färger och så en hjärtformad ask med chokladpraliner från Kahls. Det var hur bra som helst...

...tills jag började frysa hur mycket som helst och halsen tjocknade igen. På natten hade jag hela 40,6 graders feber! Igår låg jag i soffan precis hela dagen. Tråkigt nog hade vi bokat in att besöka kompisar den här helgen men det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig. Mycket tråkigt! Idag är det lite bättre och jag orkat vara uppe mer , men det får nog bli ett besök på jourläkarcentralen för jag misstänker att jag har åkt på halsfluss. Yippiee!!

onsdag, februari 13, 2013

Apotekets Magnesiumtabletter


I höstas skaffade jag äntligen ett efterlängtat träningskort på Korpen Collegium! Jag hade skaffat det mycket tidigare om jag hade vetat om att det fanns. Jag var duktig på att gå på gruppträningspassen (Sh´Baam, Zumba och Core) fram tills mitten av november då förkylningar och annat löste av varandra. Nu är jag igång igen och denna gången har jag dessutom tagit hjälp av en personlig tränare som jag ska gå hos tio gånger totalt.

Att komma i form, för att må bättre både fysiskt och psykiskt, handlar ju om mer än bara träning. Kosten är också en viktig del i processen. Felaktig kost med för mycket snabba kolhydrater och socker är en stor orsak till att jag behöver komma i form igen.

Jag har hittat ett bra botemedel mot sötsug, det tar faktiskt bort det helt och hållet omgående. Hur bra som helst! Magnesiumtabletter finns i olika varianter, de jag har köpt kostar 79 kr.


Börjar om på ny kula

Det är över ett år sen jag skrev någonting sist och innan dess var det högst sporadiskt också under en lång tid. Sedan jag var som mest aktiv har det dykt upp hur många beautybloggar som helst! Det är verkligen jättekul att se, många är så fantastiskt duktiga.

Jag är inte längre riktigt på samma ställe i livet som jag var då jag bloggade som mest aktivt. Livet har gått vidare och även om jag köper smink och andra skönhetsprodukter i nästan samma utsträckning som förut så är det inte längre samma fokus på det. Jag vill börja blogga igen, fast inte på riktigt samma sätt och inte riktigt lika nischat.

Min nya blogg kommer handla om blandade intressen; träning, matlagning/bakning, shopping och självklart smink och andra beautygrejer! Så jag ger det ett försök och hoppas att det funkar bättre i kombination med vardagspusslet. Förhoppningsvis blir det en ny layout snart som min numera man hjälper mig med.