lördag, februari 19, 2011

Nya favoriter: MAC Mega Metal Eyeshadows

Centre Stage, Dalliance, Unflappable

MAC Peacocky är en kollektion som jag sett fram emot väldigt länge. I kollektionen har MAC släppt en ny formula på ögonskuggor som kallas Mega Metal Eyeshadows. De är lite krämiga (utan på att något sätt vara krämskuggor!) i konstistensen, ljusreflekterande och högpigmenterade. Dessutom är de dubbelt så stora som de vanliga skuggorna!

Beautybloggarna runt om i världen har varit mycket positiva i sina omdömen om denna nya formula och nu har de efterlängtade skuggorna äntligen kommit till svensk mark. Flera av nyanserna sålde slut direkt och de finns inte heller längre på MAC:s egen hemsida (som vi tyvärr inte kan beställa ifrån). Ett litet minus är färgskalan, då det redan finns liknande nyanser till nästan samtliga skuggor.

Så fort Mega Metal eyeshadows kom till Kicks webshop beställde jag. Egentligen var jag ute efter turkosa Odalisque och lila Noir Plum, men de fanns inte inne just då. Å andra sidan köper jag alltid turkosa och lila skuggor från nya kollektioner!
Istället föll valet på Centre Stage, Dalliance och Unflappable, som är enkla, snygga och lättburna nyanser både tillsammans och enskilt. Varje skugga kostar 220 kr.

Centre Stage
- är en underbar chokladbrun skugga med en bronsaktig ton. Påminner om MAC pigmentet Chocolate Brown och MUS eyedust Goddess.
Dalliance - beskrivs som ljus champagne men det tycker inte jag att den är. Den är mer vitguldig med en lätt grönaktig underton. Lite lik MUS eyedust Golden Mane fast mycket ljusare! Dock är den lite för mörk för att passa som highlightskugga men funkar alldeles utmärkt för att t.ex ljusa upp en sotning. Dalliance är mest metallisk.
Unflappable - är gråliltonad och passar mycket bra till en lite mjukare sotad look. Den är lite lik den permanenta MAC-skuggan Satin Taupe, men Unflappable är mörkare.

Jag har fått mersmak av Mega Metal Eyeshadows och kommer troligtvis att införskaffa ett par nyanser till. Formulan är helt underbar och mycket lättapplicerad, resultatet blir väldigt fint och hållbart. Ska man införskaffa en ny ögonskugga i någon utav kollektionens nyanser föreslår jag att man kikar in Mega Metal Eyeshadows i första hand. Jag hoppas verkligen att det kommer att släppas fler nyanser framöver!

3 kommentarer:

Fåfängan sa...

Den bruna vill jag ha :-) Köpte Mating Calle och den andra mörklila.

Emma sa...

Ser riktigt snygga ut =)

sublimt sa...

Visst är de snygga! Jag köpte Unflappable o Prance, men vill ha Dalliance och Centre stage också. Så vackert skimmer i dem...:)