torsdag, november 29, 2007

Färdigglittrat för ikväll

Nu är klubbkvällen Holiday Circus över. Vi hade oväntat FÅ kunder, kanske berodde det på att inbjudningarna som vanligt gick ut försent? Det var synd för det satsades så mycket på den här kvällen. Vi hade en inbjuden trollkarl och så jonglerade Daniel med eld.
Julutstyrseln i svart med strass, ja vad ska man säga om den? Fruktansvärd! Som tur var så var ju hattarna sönder så de slapp vi i alla fall.
Sminkningen blev lyckad. Jag hade eyedust Carat tillsammans med glittret Super och sen microshadow Jubilee, som färgade glittret svart i globlinjen och sotade under ögonen. Självklart använde jag de strassbeströdda fransarna Holiday Circus som jag längtat så efter att använda!
Rouget blev runda dockbollar i färgen Seashell och jag gjorde en röd dockmun med lip pencil Russian och Starlips Casablanca.
Sammanfattningsvis kan jag säga att sminkningen var extrem, men det var väldigt roligt.

Har tyvärr inga bilder att visa idag :(.

måndag, november 26, 2007

Holiday Circus

Nyårslook?















Glittrande Holiday Circus presenteras på torsdag på Make Up Stores klubbkvällar i hela Sverige!
















Inför högtiderna som kommer i december är det alltså glittrigt värre med röda läppar, som jag nämnt tidigare.
Att måla perfekta röda läppar är inte det lättaste så träna på det i förväg!
Glittrigaste effekten ger lösglitter som fäster med Mixing Liquid eller Twinkle Eyeshadow. Diskretare effekt ger Twinkle Eyeshadow eller Glittereyeliner.


Mina favoritglitterprodukter:

*Glittereyeliner - i ALLA nyanser :). Kan inte välja.. Men vaaaarför har Black Gold utgått??? Den glittriga eyelinern är min stora favorit i Make Up Stores glittersortiment.

*Twinkle Eyeshadow Atom - vitt genomskinligt glitter som tar färg efter ögonskuggan som finns under. Twinkle har ju en applikator i tuben men jag föredrar att rulla på glittret med en tops.

*Glitter Astro - en varmt lila nyans som är så snygg men som tyvärr har utgått. Kan finnas kvar i Sales - lådorna om man har tur. Lösglittret kan man också göra eyeliners av om man använder Mixing Liquid och en bra eyelinerpensel. Med lösglittret kan man också uppnå en extrem glittereffekt a la scenshow.

söndag, november 25, 2007

Rödrosiga vinterkinder med Nars


Jag har tidigare berättat om världens mest hypade blush - Nars Orgasm, som jag för ett bra tag sen beställde från HQ Hair. Orgasm är ett underbart rouge, även om jag skulle föredra det med något mindre glitterpartiklar.
Nars har dock många, många fler nyanser och olika slags rouge. Samtidigt som snön faller mitt i natten förälskade jag mig nu i Exhibit A som beskrivs som "brilliant red" på http://www.nars.com/. Så här på vintern är det väldigt snyggt med rödrosiga kinder, speciellt med lite starkare färg för oss som har lite mörkare hudtoner.
Jag tycker att det är väldigt trist att Nars inte finns här i Sverige. Så mitt tips till er är att kolla in deras produkter om ni t.ex besöker Sephora utomlands :). Annars är http://www.hqhair.com/ väldigt smidigt att beställa ifrån!

tisdag, november 20, 2007

Superfynd!


Iblabnd gör man helt enkelt superfynd! Det måste jag faktiskt kalla det här.. Fyra helt nya läppstift från Make Up Store: Culture (från temat Liberty), Bare, Seduce (från temat Spy) och Orchid (också nyhet för hösten) - för ynka 260 kr!!
(Normalpris för 1 läppstift är 159 kr)

En liten lista på vardagsfavoriter i höstrusket:

*Microshadow Cotton Candy (ljust skimrande rosa) över hela ögonlocket och microshadow Diva (skimrande ljunglila) i ytterkant+globlinjen.

*Eyepencil Dark Chocolate - en mörkbrun kajal.

*Microshadow Savannah - skimrande ljusguldig.

*Nars Orgasm - fina, diskreta persikokinder.
För lite mer färg - I.d Bare Minerals Flowers.

onsdag, november 14, 2007

Företagstelefon?


Som ny egen företagare har jag nu upptäckt att man är ett offer för skumma försäljare (bedragare?) som försöker pracka på en både det ena och det andra. Vem läcker uppgifterna? Jag har inte ens börjat marknadsföra mig ännu så det måste vara Skatteverket eller Bolagsverket.
För mig känns det olustigt att dessa människor ringer till mitt privata nummer så lösningen blir helt enkelt att skaffa en företagstelefon. Brukar inte bry mig så mycket om mobiler men Sony Ericssons W910i röda designmobil är sjukt snygg!

Funderar på att börja använda mineralsmink i min sminkväska.. Mine Minerals eller I.d Bare Escentuals blir det nog.

tisdag, november 13, 2007

Utbildningen klar!!

Oj oj vad längesen det var jag skrev!
Utbildningen var, som ni säkert förstår, mycket intensiv och hektisk - det fanns var tid eller ork att skriva något i bloggen.
Den 26 oktober blev jag färdig make up artist. Den 27 oktober började jag jobba som säljande make up artist på Make Up Store. Jag har jobbat en del sedan dess, men jag önskar att det vore mer.
Jag har även startat eget företag - Maya Make Up Artist, som jag kommer använda då jag frilansar. Just nu är min största prioritet att skaffa visitkort och börja marknadsföra mig, och självklart också göra min portfolio.

Alldeles för mycket produkter har tillkommit i min sminklåda för att jag ska kunna berätta om allt här :).
Snyggast just nu är dock Holiday Circus - ögonfransarna med strass.