onsdag, juli 03, 2013

Sommarlycka 
Vi har haft besök av en utav barnens fastrar med familj. På kvällen blev det grill med lite fördrink och plockmat innan. Vi drack Jacquart Brut Mosaïque champagne, vilket var en av de sex bubbliga flaskor som fick följa med hem från Danmark. Champagne en tisdag - helt OK om det är semester! De underåriga fick en bubblig drink på mixad färsk jordgubbspuré, Rubicon Passionsjuice och lite Loka Citron. 
Plocket bestod av jordgubbar, kex med svart tapenade och minikrustader fyllda med kallrökt lax/pepparrotsfärskost samt en lite värmd variant med getost/hjortronmarmelad.
Jag älskar verkligen bubbel och plockmat!
 
Idag har vi besökt Borensberg och tittat på slussande båtar i olika storlekar. Det är ju inga jättestora slussar där, som t.ex slusstrappan i Berg, men för små barn är det ändå spännande. Här på Östgötaslätten är det varmt och soligt idag så det blev även ett besök i glassbaren. SIA:s nya kulglass Salt Karamell kan varmt rekommenderas! Efter Borensberg stannade vi till och åt lunch på Brunneby Musteri, vars gårdsbutik vi regelbundet besöker. Kidsen älskar deras sylt och ratar all annan, även mormors hemkokta. Det är ett mycket trevligt ställe och jag rekommenderar alla som har vägarna förbi att stanna till där!  
Ikväll blir det grillat igen, denna gången med bästisen och hennes familj.
 

Sommarlycka från eget trädgårdsland

Inga kommentarer: