måndag, september 26, 2011

Recension: Lumene Blueberry Long-wear Crystal Eyeshadow Archipelago



Lumene är inget märke som jag har speciellt mycket erfarenhet av. Deras nya Blueberry Long-wear Crystal Eyeshadows är skapade med helt ny teknologi, konstistensen är mashmallowsliknande konsistens och kombinerar det bästa av puder-, kräm-, bakade och flytande skuggor. Enligt mig är det mest slående är de vackra färgerna och det fantastiska metallic-skimret!

Jag föll mest för den vackert blåklintsblå Archipelago och hoppades mycket på att det skulle vara en alldeles underbar ögonskugga. Tyvärr motsvarades inte förväntningarna på denna, då skuggan kändes pigmentfattig och man behövde applicera riktigt många lager för att få en ordentlig färg. Jag tyckte inte heller att den höll färgen särskilt bra eller länge, trots applicering ovanpå bästa eye-primer från Urban Decay. Även det tjusiga skimret försvann till stor del när man jobbade med skuggan. Kanske skulle den funka som suddningsskugga i en blåtonad sminkning eller ovanpå en mörkblå/svart ögonskugga men i övrigt kan jag tyvärr inte se att jag kommer få någon användning för Archipelago.


Pris: 89 kr på Åhléns (finns även på Kicks, Lindex och andra ställen som säljer Lumene)

Betyg: 2/5

Kommer att köpa igen/kommer att köpa fler nyanser? Nej

onsdag, september 21, 2011

Höstshoping på Eleven.se!








Idag är jag ledig och hemma med barnen då sambon är på kurs. För en gångs skull har jag faktiskt hunnit sitta och läsa ikapp lite på mina favoitbeautybloggar (vilket var evigheter sedan jag hann göra!) och har hittat en massa bra tips på nya produkter, vilket ledde till en beställning från Eleven. En grattis-till-jobbet-till-mig-själv-present, kan man säga!

Killer Colours-Viola har skrivit mycket positivt om Lotus Organics Mascara (225 kr), vilket gjorde mig väldigt nyfiken. Att hitta bra grejer i mascara-djungeln är ju inte det lättaste (även om jag faktiskt har hittat några riktigt bra!), men sedan jag började använda min favorit, Diorshow Blackout Waterproof mascara, har det varit svårt att byta. Nu är det dags för något nytt! Perfekt tajming eftersom min mascara är nästintill helt slut.

bareMinerals har släppt en hudvårdsserie, där LipGloss Bitch skrev om Deep Cleansing Foam (279 kr). Jag gillar ju bareMinerals överlag så det ska bli kul att testa en av hudvårdsprodukterna.

Ovanstående bloggare visade för ett tag sedan upp en mycket tjusig Pure Mineral Eyeshadow från BM Beauty (105 kr). Aquatic Galaxy för tankarna till glittrig sjöjungfru och jag är ju väldigt svag för turkosa/aqua/petrol/teal/havsgröna ögonskuggor så den här skuggan har jag gått och funderat på länge. Har dock inte bara velat beställa den, men såklart att den blev beställd nu!

söndag, september 18, 2011

Shoppingtips på schampo!



Jag har klickat hem favoritschampo och balsam-twinpacket TIGI BedHead Superstar från NordicFeel för ynka 289 kr, fraktfritt dessutom. Normalpris på de svenska webshopparna är 389 - 599 kr, de engelska ligger något under men där tillkommer det också oftast frakt om det inte är kampanj. Så för mig är detta verkligen ett fynd!

lördag, september 17, 2011

EOTD: Something Purple


Oj vad tiden flyger fram! Här har det hänt grejer på sistone dessutom. I fredags fick jag nämligen nytt jobb! Så om några veckor blir jag tjänsteman på det logistikföretag som jag jobbar på. Praktiskt taget är det samma jobb som jag har i nuläget men själva anställningen blir annorlunda.
Dottern fyllde 1 år för 11 dagar sedan och på hennes födelsedag valde jag en rosa-lilaskimrig sminkning. Det har varit ett evigt kalasande och idag är det äntligen dags för det sista kalaset. (bilden är tagen på eftermiddagen och jag sminkade mig kl 04.30).

Jag har använt:
- E.l.f Mineral Infused Face Primer
- Lucy Minerals Original Formula foundation Caramel
- Lucy Minerals Finishing Powder
- NARS blush Orgasm
- Lucy Minerals brow powder Dark
- UDPP Sin
- MAC pigment Kitchmas
- Fyrinnae Artic Fox
- Fyrinnae Dark Magic
- MAC e/s Stars´N´Rockets
- MUS eyepencil Darkest Shadow
- MUS cake eyeliner Black
- Diorshow Blackout waterproof mascara
- Urban Decay 24/7 eyeliner Ransom