söndag, januari 31, 2010

EOTD: Amazonite in Focus


Nu är tävlingen avslutad! Vad roligt att så många ville vara med och tävla :). Vinnaren kommer att presenteras framåt kvällen.
Det här är egentligen fredagens EOTD men igår hann jag inte lägga upp den eftersom det var barnkalas med fem vilda men härliga 4 - åringar. Det är egentligen en vanlig vardagssminkning med en twist, den turkosa linern vid de undre fransarna. Skuggorna kommer från den fina Sanfiedore - paletten från Brite Bird. Skuggan Amazonite är verkligen bland de finaste turkosa skuggorna som finns!

Jag har använt:
- UDPP Sin
- MAC Starflash e/s Dreammaker
- Brite Bird Sanfiedore palett - Shut the Front Door
- Brite Bird Sanfiedore palett - Amazonite
- MUS eyepencil Darkest Shadow
- MUS cake eyeliner Black
- Diorshow Blackout Waterproof mascara

fredag, januari 29, 2010

Tuch och ny rengöring


Idag är det storstädning som gäller för imorgon så blir det barnkalas. Sonen fyllde 4 år förra lördagen och imorgon kommer kompisarna för att fira honom. Det har varit lite lugnt med uppdateringar under veckan, främst beror det på att jag har varit i Linköping ett par gånger och kikat på hus bl.a. Det är förstås alltid roligt att träffa bästaste Anna också!

Min sminkrengöring tog slut igår kväll och när jag handlade på Maxi imorse passade jag på att inhandla en ny, den här gången en rengöringsmjölk för vattenfast smink från Nivea. Hoppas den är lika bra som min vanliga från L´Oreál. 36 kr kostade den så om den är bra är det verkligen ett fynd!

I måndags besökte jag ju Make Up Store i Linköping där jag föll pladask för den vackra microshadown Tuch, men den var tyvärr slut. Idag hittade jag den i butiken i stan så nu är den min! Färgen är så vacker, alldeles perfekt mörkblå med massor av skimmer. Den påminner ganska mycket om den vackraste av Barry M:s dazzle dust, nr 23 Midnight.
Microshadows är annars den sorts skuggor hos MUS som jag tycker minst om, på grund av den stora variationen av pigmentering. Så jag håller verkligen tummarna för att Tuch är en utav de bättre!
Glöm inte bort att Make Up Store har rea just nu, det finns en hel del godbitar kvar (i alla fall här i Jönköping). Bl.a microshadow Crystal Queen, som är en riktigt bra skugga!

Beställning från e.l.f


Fr v: Mineral Face Primer, Mineral Lipstick Party Pink, Mineral Lip Gloss Pageant Princess, Minty Lip Gloss Los Angeles, Waterproof Eyeliner Pen Black, Mineral Eyeshadow Seductive

För ett par veckor sedan skickade jag efter en beställning från e.l.f och idag kom paketet!

Mineral Face Primer är den produkt som jag ser mest fram emot att testa. Min Smashbox Photofinish Primer är snart slut och om den här kan mäta sig med den så är det ju kanon! (För närvarande kan jag inte hitta den på hemsidan, vet ej varför).

Mineral Lipstick gillar jag väldigt mycket. Färgen Party Pink var inte riktigt så rosa som jag hade hoppats på, men det är en väldigt snygg vardagsfärg och påminner en hel del om mitt favoritläppstift, MAC Cremesheen Speed Dial.

Mineral Lip Gloss i färgen Pageant Princess vill jag testa eftersom jag inte har någon mineralvariant sedan innan.

Minty Lip Gloss i den rosa färgen Los Angeles är väldigt snygg och lippies som är mintiga är aldrig fel!

Waterproof Eyeliner Pen Black ska också bli väldigt spännande att testa. Jag har sedan ett bra tag använt MUS cake eyeliner, men ibland saknat en flytande eyeliner t.ex när man har lite mer bråttom eller är bortrest. Sedan min favorit MUS Liquid Eyeliner Black utgick så har jag inte riktigt hittat någon som jag gillat, hoppas det blir den här.

Mineral Eyeshadow i färgen Seductive är kolsvart och matt med några få, mycket diskreta glitterkorn (som definitivt inte kommer synas när den är applicerad). En perfekt skugga för sotning!

måndag, januari 25, 2010

Tävling: Vinn ett e.l.f Mineral Eyeshadow Set!



Idag är det TÄVLINGSPREMIÄR här hos Maya Makeupoholic!

Jag tycker nämligen att e.l.f har helt fantastiska mineral eye shadows och nu har du chansen att vinna ett utav deras fina Eyeshadow Sets. Helt perfekt om man är nyfiken på att testa just e.l.f´s fina produkter! För att kika närmare på de olika seten som man kan vinna kan du klicka här.

Allt du behöver göra är att lämna en kommentar där du skriver vilket kit du vill vinna och en liten motivering till varför just du vill vinna. Alla är välkomna att delta, bloggare som icke - bloggare!

Tävlingsinformation:
Tävlingen avslutas på lördag den 30/1 kl 23.59 och på söndag meddelar jag vem som har vunnit.
Vinnaren ska sedan inom 48 timmar maila sin adress på: maya.makeupartist@hotmail.com. Om vinnaren ej har hört av sig inom tidsramen kommer en ny vinnare att utses!
(Mitt beslut är enhälligt och kan ej överklagas :)

Blixtvisit i Linköping


I förmiddags var jag på en blixtvisit i Linkan, som vissa familjemedlemmar kallar det, dvs Linköping. Där hann jag med en jobbintervju, en liten shoppingtur på stan, en sväng på Tornby Köpcentrum samt lite stadsspaning. Min sambo jobbar nämligen numera i just Linköping och förhoppningen är att vi inom kort ska flytta dit hela familjen.

Under min lilla men effektiva shoppingtur hittade jag lite nya fina grejer på Make Up Store, det blev en eyepencil i den fantastiska djupt marinblå färgen Metallic Sea, en starkt mellanrosa lip pencil som heter Fluffy och så blev det en Microshadow i skogsgrönt med guldglitter som heter A girl´s best friend (egentligen hade jag tänkt köpa Tribecca, men jag tyckte inte att den var så fin i verkligheten och den skulle bli för mesig på mig).
Oturligt nog (men tur för plånboken!) var det ganska utplockat och vissa varor var slut, annars hade jag nog inhandlat ytterligare lite saker. Microshadow Tuch ska jag dock gå på jakt efter här i stan! Några av de nya nyanserna på lipglossen var riktigt snygga, men jag är inte så förtjust i MUS lipgloss så jag skippade dem.

tisdag, januari 19, 2010

Härliga paket för huden

Jag har tyvärr lyckats slarva bort kameran, vet inte vart den har tagit vägen. :(
Idag har jag hämtat ut två paket innehållande härliga skönhetsgrejer. I det ena paketet fanns maskerna från Make Up Store. Det andra paketet innehöll en premie för en korttidsprenumeration för tidningen ToppHälsa, Body Shop:s body butter och showergel i serien Papaya, båda i fullsize. Det erbjudandet kunde jag inte motstå!




torsdag, januari 14, 2010

Recension: 2 in 1 Conditioning Gloss från e.l.f

Strax innan jul fick jag ju ett fint paket från e.l.f Cosmetics, som bland annat innehöll 2 in 1 Conditioning Gloss i färgen Fanatic.
Detta gloss har blivit en riktig favorit eftersom det ger riktigt återfuktade läppar med en snygg färg och mycket glans utan att kännas superklistrigt. Jag gillar glosset extra mycket eftersom läpparna fortsätter att vara mjuka även efter att glosset har försvunnit. Färgen i sig är ganska diskret, vill man ha mer färg så rekommenderar jag att lägga en läppenna under.
Detta är ett alldeles perfekt vardagsgloss som gärna vill finnas i handväskan för påbättring under dagen.
2 in 1 Conditioning Gloss finns i flera snygga färger och kostar ca 43 kr och för det priset tycker jag att man kan unna sig mer än ett eller passa på att köpa ett till någon annan också, för det är en alldeles utmärkt present.

Nyfiken på e.l.f Cosmetics? Håll utkik, för snart kommer den första tävlingen här på Maya Makeupoholic där man kan vinna fina priser från e.l.f!

måndag, januari 11, 2010

Make Up Stores ansiktsmasker... klick... klick


Idag har jag varit och tränat för första gången på länge, det blev ett härligt pass Aerobic Dance efter jobbet. Jag antar att jag inte är ensam om att ha "nu ska jag minsann börja träna mer" som nyårslöfte!
Nu efter helgernas alla godsaker och nu när den ljusa årstiden är på ingång så kan det vara skönt att vara lite mer hälsosam och ta hand om sig själv.

Huden t.ex... Jag har aldrig klickat hem något från webshoppen Bellme tidigare, men dagens erbjudande är Make Up Stores Peeling mask/Moisture Mask/Mud Mask för 99 kr/st. Då jag tycker att maskerna är riktigt bra och jag dessutom är i behov av nya (men orkar inte ta mig till någon butik), så blev klickbegäret för stort och nu är Peeling och Moisture Mask på väg hem till mig!

Jag har torr och känslig hy, men båda dessa masker funkar utmärkt på mig. Moisture Mask är min absoluta favorit och den använder jag efter peeling. Den får då sitta en bra stund, ibland t.o.m över natten och efteråt känns huden väldigt fräsch och härlig.
Däremot ger inte Mud Mask inte riktigt lika bra effekt för min del, så den köpte jag inte igen. Många älskar dock den! Maskerna är som sagt väldigt bra och jag rekommenderar dem varmt. Skulle du inte hinna klicka hem någon/några innan midnatt så är det absolut inte bortkastade pengar att köpa maskerna i butik!

söndag, januari 10, 2010

The Body Shop Sweet Lemon

Nu är äntligen en hektisk vecka slut och snart är det dags för en ny. I tisdags var vi på bröllop i Linköping, då min kusin gifte sig med sin sambo efter hela 10 år tillsammans. Det var ett väldigt roligt bröllop, men fullt upp eftersom jag både sminkade bruden och tärnan förutom mig själv. Idag har julsakerna plockats undan, och även om det blir lite mörkt ett tag så börjar man på allvar längta efter våren.

Det är få saker som jag tycker känns så fräscht som citrusdofter när det gäller kroppsvård. En av vårens kollektioner som jag ser mest fram emot är The Body Shops Sweet Lemon - serie, som ska släppas i februari någon gång.
Produkterna på bilderna ovan kommer definitivt bli tidiga födelsedagspresenter till mig själv (jag fyller år i mars). Vill ha, vill ha, vill ha, vill ha, vill ha... NU!!!

Bilden är tagen från LGB.

söndag, januari 03, 2010

EOTD: Darkest Gold


Det var längesen jag lade upp en EOTD, så nu är det dags för en ny.
I den här sminkningen har jag endast använt min favorit ur Brite Birds bloggkollektion, nämligen trioskuggan Sminkans Sabina som jag ofta använder till vardags om jag vill göra något snabbt och enkelt.

Jag har använt
:
- UDPP Sin
- MAC Starflash e/s Dreammaker
- Brite Bird e/s Sminkan
- MUS eye pencil Darkest Shadow
- MUS cake eyeliner Black
- Diorshow mascara

Till den här sminkningen är det fint att använda lite mer färg på både rouge, t.ex MUS blush Metal Cherry, och läppar.
Att tänka på: om man är ljusare i hudtonen än vad jag är blir detta en ganska sotig sminkning!

Recension: Coastal Scents 88 Ultra Shimmer Palette


Strax innan nyår klickade jag hem den här fina paletten från den härliga webshoppen IaMias - Coastal Scents 88 Ultra Shimmer Palette. Jag har ju tidigare sagt att jag inte är något större fan av paletter, men den här underbara saken har jag suktat efter sedan den inkom i IaMias sortiment!
Dessutom lämnar jag sonen på dagis redan klockan halv sju på morgonen, så ni kan ju gissa vilken tid jag är uppe och sminkar mig. Då finns orken inte riktigt för att hålla på och leta runt bland en massa ögonskuggor.

Jag är helt kär i min nya palett som består av högpigmenterade skuggor i alla regnbågens färger och flera därtill. Här finns hela färgspektrat representerat och man kan både använda den till både diskreta vardagssminkningar så väl som intensiva festmakeuper. Jag tycker att skuggorna håller hög kvalitet och är jämförbara med andra högpigmenterade märken som MAC och Make Up Store. Skuggorna är även lätta att sudda, även med Urban Decay Primer Potion Sin som bas.

88 Ultra Shimmer Palette kostar 249 kr + frakt 49 kr hos IaMias.
De har även två andra Coastal Scents - paletter i sitt utbud, Warm Palette (som innehåller mer dova och sotiga nyanser som både är matta och skimriga, den är dock något dyrare) samt 88 Piece Palette (som innehåller ungefär samma nyanser som Shimmer men skuggorna har matt och satin finish).

Jag ger paletten högsta betyg och kommer definitivt att önska mig Warm Palette i födelsedagspresent (om jag inte klickar hem den tidigare förstås).

Coastal Scents har ett stort utbud av produkter som går att beställa via deras amerikanska webshop.

En fin julklapp från e.l.f


Precis lagom till jul fick jag ett väldigt generöst och innehållsrikt paket från e.l.f med många roliga produkter att testa. Jag hade tidigare inte testat märket, så därför var det extra spännande och jag har blivit väldigt positivt överraskad. Hittills har jag testat några saker, främst ögonskuggorna och lippiesarna, som snabbast men jag återkommer men närmare recensioner.

Produkterna som jag fick var följande:
- Bronzed Mineral Glow
- Natural Mineral Foundation SPF15
- Natural Mineral Eyeshadow i färgerna Earthy och Wild
- Natural Mineral Blush i färgen Coral (denna glömde jag att fota)
- Mineral Lipstick i färgerna Nicely Nude och Cool Coral
- Studio 2 in 1 Conditioning Gloss i färgen Fanatic
- Studio Blush i färgen Mellow Mauve
- Studio Single Eyeshadow i färgerna Charcoal och Coffee Bean (x 2, så den ena blev en perfekt julklapp till lillasyster)

Favoriter 2009

Även jag hade favoritprodukter under 2009 och dem vill jag förstås dela med mig av. Vissa kategorier var svårare än andra, då jag hade många favoritmärken inom samma, men här är mina favoriter.

Listan är densamma som cirkulerar runt på andra skönhetsbloggar (med vissa modifieringar).

HUDVÅRD

Ansiktsrengöring: Apotekets L200 Cleansing Milk (den rosa serien)
Ansiktsvatten: L200 Gentle Toner
Peeling: Apoliva Ansiktsskrubb
Ansiktsmask: Make Up Store Moisture Mask
Remover för vattenfast ögonmakeup: L´Oreál Eye & Lip Make Up Remover Waterproof
Ansiktskräm: L200 Night Creme (använder den både dag & natt)
Ögonkräm: L200 Eye cream

Duschkräm: Dove Go Fresh Energise
Body Butter: The Body Shop Passion Fruit body butter
Kroppsskrubb: Make Up Store body buff Arctic

HÅRVÅRD

Schampo: TIGI BedHead Superstar Schampo
Balsam: TIGI BedHead Superstar Conditioner
Leave - in treatment: TIGI BedHead Ego Boost

MAKE UP

Primer, ansikte: Smashbox Photofinish Primer
Primer, ögon: Urban Decay Primer Potion Sin
Foundation, flytande: MAC Studio Sculpt Foundation
Foundation, mineral: I.d Bare Escentuals SPF15
Concealer: MAC Studio Sculpt Concealer
Löst puder: I.d Mineral Veil
Fast puder: Make Up Store Dual Foundation
Rouge: NARS blush Orgasm / I.d blush Decadent Diamond
Highlighter: NARS highlighting powder Albatross

Mascara: Diorshow Blackout waterproof mascara
Eyeliner: Make Up Store cake eyeliner Black
Glittereyeliner: Make Up Store glittereyeliners (svårt att välja en favorit, men det är nog Royal Purple trots allt)
Kajalpenna: Make Up Store eyepencils (den nya favoriten för 2009 var Darkest Shadow som används dagligen), på en stark andraplats kommer GOSH Velvet Touch waterproof som ett mycket prisvärt budgetalternativ
Ögonbrynsfix: Make Up Store Tri Brow Colour
Ögonskugga, fast: MAC eyeshadows (kan omöjligt välja favorit!), även Brite Birds skuggor har använts flitigt under året.
Ögonskugga, mineral: MAC mineralize eyeshadow Young Punk
Ögonskugga, lös: Barry M Dazzle Dusts (Winterberry, Pink Gold, Black Petrol)
Ögonskugga, kräm: MAC Paint Pots (Rubenesque, Blackground)

Läppenna: Make Up Store lip pencils (My Favourite Pink, Natural)
Läppstift: MAC Creme Sheen Speed Dial
Läppglans: MAC Dazzleglass (Steppin`Out, Smile)/ MAC Dazzleglass Creme (Do It Up)
Läppvårdande: Crazy Rumors Lip Lattes

DOFT

Parfym dag och kväll: DKNY Be Delicious (det gröna äpplet)