torsdag, november 26, 2009

Vackra nya ting!

Första raden fr v: I.d blush Vintage Peach, MUS blush Metal Cherry
Andra raden fr v: Bjooti, Micromiss, Sminkan, Lipgloss Bitch

Jag skrev ju häromdagen att jag hade införskaffat lite nytt till sminksamlingen och de nya sakerna syns här på bilden ovan.

Vintage Peach från I.d är en ljuvlig nyans som påminner mycket om Decadent Diamond i burken, men som blir betydligt ljusare på huden. Vintage Peach är perfekt om man bara vill ha en frisk och fräsch look, utan att se direkt sminkad ut.

Make Up Stores Metal Cherry från förra höstens vampyrinspirerade kollektion Whisper (som i efterhand blev en av mina favoritkollektioner på grund av de underbara produkterna som den innehöll) är motsatsen till föregående rouge. Detta rouge är högpigmenterat i en röd mot bärig nyans och man får vara försiktig vid appliceringen, annars kan det bli ett för hårt intryck. Metal Cherry är dock väl värd lite extra jobb, för detta är en ljuvlig produkt!

Brite Birds bloggkollektion är det nog få som har missat. Skuggorna är döpta efter Bjooti, Lipgloss Bitch, Micromiss och Sminkan, fyra av de främsta inom kategorin sminkbloggar. Eftersom Brite Birds skuggor är fantastiskt fina i pigmentering, hållbarhet och konsistens och färgerna dessutom föll mig precis i smaken, så var det förstås självklart för mig att klicka hem dessa. Hittills har jag bara hunnit testa två av skuggorna; Ligloss Bitch som är lila med en röd underton framhäver verkligen bruna ögon, och jag kan tänka mig att den är riktigt snygg speciellt till gröna ögonfärg. Sminkans skugga, som är inspirerad av katten Sabina, är en trio av svart, guld och taupe. Den sista kommer vara flitigt använd av mig till vardagssotningar!

måndag, november 23, 2009

Trött efter intensiv helg


Jag är minst sagt lite trött efter en intensiv helg, som ju började redan på torsdagen då det var tjejkväll deluxe med först middag och sedan den efterlängtade bion. Jag såg ju aldrig "Twilight" på bio, så självklart var det kul att få se den på stora duken. "New Moon" var bra också, men efter att ha jobbat hela dagen innan så var man lite halvseg när det väl var dags för den filmen. Dessutom uppstod lite tekniska problem som förstörde lite utav början, men den är förstås väl värd att se. Jag ska se om den... redan på torsdag! Nu längtar jag verkligen efter att se "Eclipse", men det dröjer ju säkert minst ett år innan den dyker upp på bio.

Helgen spenderades i Södertälje, där det var cocktailparty eftersom min kära vän Malin hade fyllt 25. En riktigt rolig och intensiv helg minst sagt! Det är först nu som tröttheten hinner ifatt bara.
Jag har hunnit med ett besök på Make Up Store och shoppat lite annat kul i sminkväg. Fynden visas upp någon gång under veckan!

måndag, november 16, 2009

Merry Cranberry från Body Shop


Äntligen finns Body Shops juliga produkter i butik och om man är lika tokig i tranbär som jag är, så är ju förstås Merry Cranberry - serien ett måste. Dagens inköp blev ett lip balm ur serien, detta har jag suktat efter sen jag läste om det hos LipglossBitch. Läppbalsamet är förstås tranbärsfärgat, ger lite lagom bärig färg på läpparna samtidigt som de blir otroligt mjuka och smakar sötsyrligt godis, ungfär som torkade tranbär. Priset: 75 kr.
De andra julserierna, Black Apricot och Nutmeg and Vanilla, luktade också riktigt gott så passa på att kika in på Body Shop nu inför julen.


söndag, november 15, 2009

Twilight+New Moon - snart är det dags!



Nu är det bara fyra dagar kvar tills jag ska gå på Twilight+New Moon - eventet på SF! På torsdag kväll är det nämligen dags och det ska bli såå kul. "New Moon" är en film som jag och tjejerna har sett fram emot att se länge, jag tycker dessutom att det är den bästa av böckerna i serien.
I fredags var jag och sambon och såg "2012", som jag dessvärre inte rekommenderar, och då visades en ny trailer för "New Moon". Efter det längtar jag ännu mer! Det ska bli kul med en riktig tjejkväll, innan bion blir det en middag också.

Mega - hypen kring Twilight - serien har ju förstås spridit sig till skönhetsvärlden. Även om Twilight Beauty inte levererar internationellt så kan det vara kul (för fans) att spana in hemsidan, för personligen tycker jag att förpackningarna är riktigt söta:


söndag, november 08, 2009

EOTD: Less is more



Idag firar vi sambon på Fars Dag! Han har fått en Kalmar FF - mugg att dricka thé i, och så har det blivit fika med årets första lussekatter.
Dagens sminkning är en typisk vardagssminkning för mig. Till denna har jag använt mig av ett par cybershadows från Make Up Store, som i sig är starkt pigmenterade men jag har valt att tona ut dem till mer diskreta nyanser.

Jag har använt:
- UDPP Sin
- MAC e/s Dreammaker
- MUS c/s Golden
- MUS c/s Rust
- MUS cake eyeliner Black
- GOSH Velvet Touch Waterproof Green Grass
- Diorshow Blackout mascara

Till denna sminkning har jag NARS blush Luster (gyllene aprikosfärgad) och naturella läppar med läppbalsamet Crazy Rumors Lip Latte Irish Cream och MUS lip pencil Natural.

måndag, november 02, 2009

NARS officiell webshop inom EU

Har ni sett att NARS har startat en officiell webshop som skickar inom EU?
Dessvärre verkar det inte fungera helt felfritt när man ska registrera sig/gå till kassan.

Äääntligen!! NARS är ju ett märke som inte längre säljs i svenska butiker eller webshoppar, vilket har varit mycket tråkigt. NARS är ett av mina absoluta favoritmärken när det gäller rouge och jag äger ett tiotal nyanser. Även deras läppglans är bra och övriga produkter, som ögonskuggor och nagellack, har jag hört mycket positivt om.
Det är ju inte många produkter jag gör slut på, men det klassiska rouget Orgasm är faktiskt en sådan produkt. Priset ligger på 29 EUR + frakt på 4,75 EUR, vilket kanske kan tyckas är lite dyrt men det är verkligen bra produkter.
NARS kan även införskaffas från HQ Hair eller Kiss and Makeup NY, men utbudet är något sämre än på den officiella sidan.

Jag vill även passa på att varna för fejkade NARS-produkter som jag har sett på Tradera. T.ex är inte logotypen tryckt i de äkta rougen och de har alltid ett namn t.ex Orgasm, Dolce Vita, Torrid etc.

söndag, november 01, 2009

Nyfiken på tusen kyssar


Jag är nyfiken på Noubas läppglans Millebaci, som betyder tusen kyssar, efter att ha läst mycket bra om denna produkt i den härliga bloggen Maskara. Jag är dock inte så förtjust i rött på läpparna utan vill hellre ha ett rosa alternativ och denna nyansen ser ju helt ljuvlig ut! Millebaci finns på Eleven.se för 179 kr. Nouba är ett italienskt märke som jag inte har använt jättemycket, men de saker som jag har testat har varit mycket bra.
Tyvärr får detta glans hamna på önskelistan, eftersom julen närmar sig med stormsteg och det är lite köpstopps-varning för min del just nu.