fredag, september 18, 2009

Otraditionell brudsminkning


Den här jobbveckan är äntligen över! Sambon har varit kurs så jag har varit gräsänka och det har varit full rulle hela tiden.
Imorgon på morgonen blir det en ganska otraditionell brudsminkning på frisörsalongen som jag sminkar på ibland. När vi gjorde provsminkningen lades en traditionell brudmakeup men häromdagen ändrade sig bruden och vill nu istället ha en lite mer markerad, sotad festmakeup. För mig som make up artist spelar det egentligen ingen som helst roll, huvudsaken är ju att bruden känner sig vacker på sin stora dag!
Efter brudsminkningen ska vi åka ner till Växjö och hälsa på släkten. Min mamma har fyllt år och så ska vi hälsa på ett par goda vänner som nyligen blivit föräldrar. Det blir en trevlig helg hoppas jag!
Den här helgen blir det en EOTD också, allra troligast en turkosblå och till det finns det en anledning :)

måndag, september 14, 2009

Fel vara skickad... igen!

Nu har jag fått svar från DonnaBeauty om att försändelsen var utskickad men måste ha försvunnit i posten och att de skickar ut på nytt.. Jaja, vi får väl se vad som händer.

Idag när jag kom hem från jobbet hade jag fått ett paket från Blush, jag hade nämligen beställt en ny Urban Decay Primer Potion Sin. Gissa om jag blev förvånad när det visade sig att Blush hade skickat fel och i paketet låg den vanliga varianten, trots att det på följesedeln stod att det skulle vara en Sin. Suck, grrr och morr på samma gång........ Blush brukar dock vara mycket tillmötesgående så jag hoppas att de kan skicka ut en ny direkt utan strul.

söndag, september 13, 2009

Missnöjd med nätbutik

För ett tag sen beställde jag en Diorshow mascara från nätbutiken DonnaBeauty.se. När den väl levererades var det en mörkblå istället för svart, trots att det stod att det var en svart på följesedeln. Jag upptäckte förstås detta direkt och skickade ett mail till kundtjänsten, varpå jag några dagar senare fick till svar att den var felplockad och att frankerat returemballage samt rätt produkt skulle skickas ut. Två veckor senare, trots påminnelser, har jag fortfarande inte fått något av det, vilket jag helt enkelt anser är väldigt dåligt. De har dessutom tagit bort alla Dior - mascaror från sitt sortiment?! Detta är första och sista gången som jag beställer av denna nätbutik och rekommenderar inte någon att beställa därifrån, då deras kundservice och bemötande är uruselt.

lördag, september 12, 2009

EOTD: Bring Me To Life

Och så var det då dags för en utlovad EOTD! Idag kände jag för en lite mörkare men ändå färggrann sminkning, då jag till vardags oftast använder jordnära färger just nu. Valet föll på lila i kombination med diskret fuchsiarosa.
Av alla skuggor som jag äger (och det är ganska många) är svårt att välja en favorit, men en av dem som mitt hjärta slår lite extra för är underbara MAC Top Knot från BBR - kollektionen, som ligger som bas i denna sminkningen.

Jag har använt:
- UDPP Sin
- MAC e/s Top Knot
- MAC pigment Grape
- MAC pigment Pink Pearl
- MUS eyepencil Darkest Shadow
- MUS eyepencil Black
- UD 24/7 glide - on - pencil Ransom
- Diorshow waterproof mascara

I helgen skulle vi ha åkt till Stockholm, men då sambon blev sjuk blev det förstås ändrade planer. Istället ska jag bl.a annat åka iväg och provsminka en brud som ska gifta sig nästa helg.

onsdag, september 09, 2009

Hurra, den funkar!

Kameran funkar igen efter en hel sommar (och lite till) av att vara icke-fungerande!
Så nu ska det fotas minsann.... I promise :) Jag har ju en hel drös av nya saker som bara väntar på att få visa upp sig!

tisdag, september 08, 2009

Ledig dag på stan

Min favoritprodukt på Body Shop är deras body butters och jag har vid det här laget hunnit testa flera olika varianter, allt från fruktiga till blommiga och nötiga dofter. Nu har turen kommit till Coconut! Jag är svag för kokosdofter i övrigt så det ska bli kul att testa den här ett tag. Jag fick även med ett prov på Lotus & Frangipani Flower Body Puree från Spa Wisdom Polynesia (som enligt butiksbiträdet är en kommande serie i det ordinarie sortimentet). Spännande! Jag insåg att jag aldrig riktigt tittat särskilt noggrant på deras make up sortiment, förutom säsongens kollektioner. Ögonskuggorna är riktigt fina och till ett bra pris dessutom, cirka 124 kr.

Idag har jag och min kollega Karin varit lediga eftersom det har varit inventering på jobbet så vi på kontoret behövdes inte. Istället blev det en promenad runt Munksjön, lunch på kinarestaurang och sen en shopping/kika-i-affärer runda på stan. Har inte varit på stan på evigheter, fastän jag faktiskt bor på Storgatan! Jag har jobbat så mycket att det helt enkelt inte hunnits med, och när jag börjar och slutar så är det oftast stängt.

måndag, september 07, 2009

Synda mer

Jag har sedan i maj använt Urban Decays primer potion i den skimriga varianten Sin och jag älskar verkligen den som eye primer (se recension). Personligen använder jag främst ögonskuggor från MAC, eyedusts från MUS och Barry M och de fungerar alldeles förträffligt ihop med Sin. Jag föredrar denna till och med framför originalet!
För er som är nyfikna på att testa Sin men som inte ville beställa overseas, så kan jag tipsa om att denna nu finns att införskaffa på Blush, även om den är något dyrare än vanliga UDPP.

torsdag, september 03, 2009

Weekend i Köpenhamn


Nu blir det tyst under helgen för imorgon åker jag och mina trevliga kollegor Karin och Mikaela till huvudstaden i vårt sydvästra grannland. Det är nämligen där som våra danska kollegor på det stora elektronikföretaget finns. Väderprognosen är tyvärr inte den bästa, men det ska bli riktigt kul att komma iväg i alla fall! Nu ska det packas och mitt dilemma är ständigt vilka ögonskuggor som ska få följa med...

onsdag, september 02, 2009

Hösten på ingång och ny frisyr


Nu känns det i luften att det börjar bli höst! För mig som går till jobbet i tidiga ottan är det verkligen påtagligt med den kyliga luften nu. Det är hög tid att börja kika efter höstjackor, skor och lite varmare kläder (om man inte redan börjat förstås).

Jag är otroligt trött på mitt hår just nu, men just nu är det inte läge för att göra några dramatiska förändringar (inte förrän tidigast i mitten av maj nästa år ;). En lite ny look kände jag i alla fall för till min långa, tjocka lejonman. Klipp, klipp med saxen och vips blev det lite lugg med Penelope Cruz som inspiration:



Jag ska nog slänga i lite färg snart och färga lite ljusare.. Chokladbrunt kanske? Nån decimeter måste nog klippas av också.