söndag, januari 25, 2009

EOTD: Skogsgrönt


Här är en skogsgrön EOTD från helgen med följande produkter:
- UDPP
- MAC Paint Pot Soft Ochre
- MUS microshadow Savanna
- MUS eyedust Bamboo
- MAC pigment Forest Green
- MAC Feline (suddad till mjukare grått)
- MUS Tri Brow
- Mirenesse Super Volume Macara

fredag, januari 23, 2009

Födelsedagsfirande

Idag har vi födelsedagskalas hemma hos oss. A fyller nämligen 3 år och det firas med flera kalas, men idag på den stora dagen är det bara vi i familjen som firar. Dagen började med paketöppning och senare blir det tårtkalas.

tisdag, januari 20, 2009

CND Scentsations



En av de sakerna som jag gillade bäst ur senaste beautybagen och som jag inte hade testat tidigare var CND Scentsations som är otroligt väldoftande handlotions. Jag fick ju nyss hem två Essies Smoothies, varav en redan har försvunnit i ett byte. Jag gillar dock Scentsations bättre och har idag klickat hem 4 st olika från Nails, Body & Beauty.

Slutsats: Mina händer älskar handkräm.

söndag, januari 18, 2009

EOTD: Turkos


Idag blir det faktiskt en EOTD, fast bilden är något suddig och färgerna ser lite ljusare ut än i verkligheten. Jag har ju bestämt mig för att lägga upp mer sminkningar i år.
Dagens turkosa EOTD består av:
- UDPP
- Barry M Dazzle Dust Aqua (inre ögonvrån)
- MAC pigment Deep Blue Green (yttre ögonvrån)
- Claudia Cosmetics Eyeshadow Pencil Aqua Green (längs undre fransarna)
- MAC Mystery från Starflash som eyeliner
- Mirenesse Super Volume Mascara (endast på överfransarna)

torsdag, januari 15, 2009

Essie Smoothies


I över en månad har jag fått vänta på halva min beställning från Blush, men nu har den äntligen kommit efter en lång leveransförsening. Det paket som kom idag innehöll min nya UDPP samt två smoothies (handkrämer) från Essie i dofterna Cranberry Tangerine och Kiwi Lime (som var en ersättningsprodukt för Coconut/Pineapple som var slut). En av handkrämerna skulle vara en med i julklappsbytet, men nu får jag hitta någon annan användning för den istället.
Den här veckan jobbar jag över 50 timmar och ska ha två födelsedagskalas för en blivande treåring i helgen, så just nu är det tufft tempo som gäller. Ikväll har jag bakat både mandelbiskvier och kolasnittar, snart ska det färgas marsipan och modelleras ut rosor och blad till tårtan. Det är ju trots allt bara födelsedag en gång om året!

onsdag, januari 14, 2009

Urban Decay Sin Eyeshadow Primer Potion


Urban Decay´s underbara Primer Potion släpps i en skimrig variant och heter Sin Eyeshadow Primer Potion, den beskrivs som en skimrig champagnefärg.
För mig som är världens fan av UDPP och inte klarar mig utan den (på mig kan en ögonskugga sitta intensivt och utan att vecka sig i över 18 timmar med den som bas) är detta en helt fantastisk nyhet!! Jag hoppas att alla skimriga och glittriga skuggor får ännu mer intensitet och skimrigare finish med denna som bas.
Slutsats: det kommer att bli en dyr vår! (tur att man fyller år).
Denna släpps officiellt i februari och Blush tar in Urban Decay´s vårnyheter i mars.
Bild lånad från Temptalia.

söndag, januari 11, 2009

Nytt från I.d och MAC


Här är mina nyaste tillskott i sminksamlingen, fr v: I.d foundation Warm Tan, I.d Smokey Diamonds, I.d Cognac Diamond, I.d Flawless Diamond, I.d blush Rose Diamond, MAC eyeshadow Juxt och MAC mini charm pigment Forest Green.
Idag har jag testat Champagne Diamonds och så här tycker jag:
-Smokey Diamonds är superglittrig och en fantastisk färg att sota med, speciellt om man inte gillar svart. Den påminner om MUS Devil´s Dust men är ännu glittrigare och drar mer åt brunt än lila.
-Cognac Champagne är så där härligt chokladfärgad och är mindre glittrig även om den har lite guldigt glitter i sig. Vid torr applicering ser den nästan matt ut.
-Flawless Diamond har nästan samma färg som Mineral Veil, fast med guldglitter i sig. Den drar dock mer åt guld än rosa vid applicering och den är riktigt snygg.
-Rose Diamonds har jag använt sedan jag fick hem den, den är definitivt ett nytt favoritrouge! Färgen passar mig fantastiskt bra och ger perfekt rosighet. Jag kan tänka mig att den kan se mer korallfärgad ut på ljusare personer men på mig drar det mer åt gammalrosa.

Ny layout

Min sambo har gjort en ny layout till bloggen. Visst blev det fint?
Tack älskling!

Glittrigt vårnytt från Urban Decay




Här är en roliga vårnyheter för alla oss som gillar Urban Decay!

I mitten av februari släpper Urban Decay fyra nya 24/7 glide-on-pencils, som enligt mig är riktiga must-haves. Visst är de läckra? Färgerna, som dessutom finns i matchande ögonskuggor) heter Graffitti (gräsgrön), Flipside (aqua), Underground (guldbrun) och Ransom (lila). Dessa pennor är helt underbara och jag rekommenderar verkligen alla att testa dessa!
Vårens nya glittereyeliners är i färgerna Catfight (fuchsiarosa), Midnight Cowboy (guld), Stagedive (teal) och Groupie (ljusrosa).
Stagedive var med i en julkollektionen förrförra året, men var redan då svår att få tag på.

Jag håller tummarna för att Blush får in alla de nya färgerna (om man nu kan vänta så länge), annars får det bli HQ Hair.

Cirka pris 149 - 199 kr.

Bilder från Temptalia, där det även finns swatches.

lördag, januari 10, 2009

MAC Forest Green


Äntligen har jag fått tag på det toksnygga MAC pigmentet Forest Green!
Visserligen i en mini charm från MAC Holiday Collection 2007, men det kommer räcka länge och väl och den var faktiskt större än jag trodde också. Priset var dock nästan detsamma som för en fullsize, men det spelar ingen roll för den här färgen är helt fantastisk!!
Jag är nästan förvånad över att den kom fram, eftersom det har tagit en hel månad så jag trodde att den hade försvunnit i postgången
Bild på swatches lånad från MakeupBag.

torsdag, januari 08, 2009

I.d Champagne Diamonds och MAC


Ibland kan man bli glatt överraskad och det blev jag idag, för efter en lång arbetsdag fick jag öppna två paket med riktigt härligt innehåll.

Ett paket var ett Pret-tybyte med Sminkjante, en sprillans ny MAC eyeshadow i den vårgröna färgen Juxt (Satin) samt ett parfymprov. Juxt kommer definitivt bli en ny favorit!
Det andra paketet innehöll I.d - produkter från Champagne Diamond Collection, det var rouget Rose Diamond, ögonskuggorna Flawless Diamond och Cognac Diamond samt ögonskuggan/linern Smoky Diamond. Skuggorna är otroligt glittriga och förmodligen de snyggaste I.d-produkterna hittills!
Bilder kommer men just nu var batterierna till kameran oladdade.

måndag, januari 05, 2009

Nyårslöften

Har ni några nyårslöften?
Jag tror egentligen inte så mycket på nyårslöften, men förra året lovade jag mig själv att jag skulle ta körkortet under 2008 och det klarade jag ju faktiskt att hålla.
Mina beautyrelaterade nyårslöften för 2009 är att försöka lägga upp ETODs oftare (hittills har det ju bara blivit... en) och spendera mindre pengar på smink (löfte till sambon).

fredag, januari 02, 2009

Spännande nyhet



Det ryktas om att en rikstäckande, stor kosmetikkedja under 2009 ska ta in märken som Smashbox och dessutom ett framstående svenskt märke som endast finns i sina egna butiker och på Åhléns City!
Konkurrensen hårdnar alltså för alla franchisetagare, men personligen tycker jag att det är väldigt bra eftersom servicen och kunskapen varierar rejält från butik till butik.
Spännande tycker alltså jag, men vad tycker ni?

Moringa Body Butter från TBS

Nu var det dags för ett nytt body butter igen och det blev som vanligt ett inköp från Body Shop.
När jag letade julklapp till Kajalpennan så fastnade jag för den nya doften Moringa, som är väldigt blommig. Det blev alltså ett Moringa body butter, som ska bli riktigt spännande att testa. Jag tycker personligen att produkterna i den serien luktar så gott!