tisdag, september 30, 2008

Bloggtema: Lösögonfransar, glitter och glam


Strax dags för final i "So you think you can dance", snyft för att säsongen redan är slut!
Visste ni förresten att deras make up-team var Emmy - nominerat i år?

Veckans bloggtema kommer från Rocketqueen och det handlar om lösögonfransar, glitter och glam. Vad är min syn på detta?

Lösögonfransar blir det dock alldeles för sällan numera, under min utbildning hade vi det nästan varje dag och jag har ofta använt det då jag har jobbat på Make Up Store. Många tycker att det är svårt att sätta fransar (jag tycker personligen att det är svårare att sätta på mig själv än på andra), men det är en träningssak. Man kan göra otroliga effekter med både singelknippen och galna fransar. Mina personliga favoriter är strassbelagda och heter Holiday Circus, finns på MUS.

Glitter är roligt och jag älskar glitter men min glittrigaste period är nog förbi. Jag använder nästan alltid nån form av glitter i festmakeup, som eyeliner eller som effekt. Lösglitter fäster jag helst med MUS glitterskugga Twinkle Eyeshadow och rullas på med tops. Favoriter är MUS guldiga Super glitter och MAC:s turkosblå Jewelmarine, min favorit-twinkle heter Amazonas.
Något som ni förmodligen vid det här laget redan vet är att jag fullkomligt älskar glittereyeliners och äger ett 40 - tal, de flesta kommer från MUS. Snyggast tycker jag är att lägga glittereyelinern i en kontrastfärg t.ex färg till sotat. Favoriter är MAC Peacock (ja gissa färg) och MUS Black Gold (som tyvärr har utgått).

Glam förknippar jag med 40/50 - tals looker och djupa sotningar, gärna i svart och guld. Det ska helst ha det där lilla extra med flirtiga fransar, svepande eyeliners, snygga kindben och perfekt målade munnar.

söndag, september 28, 2008

Jäkla kamera!

Nu är jag sur på min kamera, som inte vill få till fina bilder på de swatches som jag hade tänkt visa. Undrar om det är fel på kameran? Fick den i julklapp, så den är ju inte så gammal.

Idag har jag och A haft en mysig dag med en långpromenad och shopping (fast i leksaksväg) i det fantastiska vädret, sambon åkte imorse till Kalmar för att supporta sitt kära Kalmar FF och han kommer hem först imorgon.

Dags att ladda för en ny lång jobbvecka, jag ser fram emot bokpaket och så ska jag köpa MAC Suite Array Pearlgliders - pennor. :)

lördag, september 27, 2008

Höstmarknad

Idag har vi haft besök av mina föräldrar och det blev en promenad på stan, där det visade sig vara höstmarknad. Det blev mest shopping till A, men jag kilade in på Body Shop för att kika lite på höstnyheterna och så blev det ett inköp av Body Butter Vitamin E för torr hud. Mycket välbehövligt! Cherry Blossom - grejerna (förutom parfymen) fanns inte ännu i butiken i stan, vilket var en liten besvikelse, men jag är nöjd med mitt köp.
Ikväll blir det myskväll med sambon, snart dags för en av våra gemensamma favoritfilmer "Braveheart", som går på tv ikväll.

Recension: TINte Shimmering Face Pearls

Fr v: Midnight Platinum, Bronze Glow, Golden Lava
Ovan ser ni en närmare bild på de vackra TINte pigmenten, de är alldeles skimrande och glittriga på samma gång.
Pigmenten är väldigt färgstarka, hållbara och otroligt lättjobbade. Det räcker med mycket lite för att få riktigt mycket färg och det blir enkelt en jämn applicering. Jag använder UDPP som bas och då håller de minst en hel dag utan att mattas av.
Golden Lava är förresten den skugga som jag upplever vara den enklaste sotningsskuggan någonsin.
Ett litet minus får själva burken för doseringslocket, men det kan man ju lätt plocka bort.
De här pigmenten (Shimmering Face Pearls) finns i 6 nyanser och de 3 som jag inte har heter Vanilla Sky, Sunkissed och Rose Petals. Just nu finns de alla på rea på Satine, där de kostar 49 kr/st och jag kommer definitivt köpa de andra 3 också.
(Tydligen finns det 2 färger till, Emerald Velvet och Nikki Pink, enligt www.tintecosmetics.com).
Swatches kommer senare, för nu får vi besök!

torsdag, september 25, 2008

September nytt

Fr v: Crazy Rumors Irish Cream, MAC Kelly Green, TINte Midnight Platium, TINte Bronze Glow, TINte Lava, Barry M Grape
Idag kom mina paket innehållande lip latten (läppbalsam) i smaken/doften Irish Cream, ett nytt glittrigt lila dazzle dust från Barry M i färgen Grape och de tre TINte pigmenten Midnight Platinum (marinblå), Bronze Glow (brons) och Lava (sotigt svartgrå) från Satine och så MAC Pro Pigmentet Kelly Green (som beskrivs som Granny Smith - äppelgrön).
Riktigt fina grejer! Tyvärr syns inte färgerna på TINte - pigmenten men de är så fina och glittriga, ser fram emot att testa imorgon.
Om jag hinner så ska jag lägga upp swatches på de här.

onsdag, september 24, 2008

Trist.

Som ni vet så råkade jag ju ut för ett dåligt byte i förra veckan med en annan medlem på forumet. Idag blev jag kontaktad av en annan medlem (som vet att jag skriver detta), som berättade att hon hade råkat ut för samma sak... med samma vara!! Det gäller samma medlem och exakt samma grej.
För mig känns det helt sanslöst. Om man får klagomål på en vara inte f-n skickar man den i samma skick till någon annan! :o
Jag fick tillbaks min glittereyeliner idag med en massa prover som kompensation, men det här känns verkligen inte bra och jag kommer att vara extremt noga med vilka jag byter (om jag ens kommer göra det mer) framöver.
Dags för ett omdömessystem?

Otålig

Hallå, vart är ni?? Paketen som jag väntar på alltså.
Ett ska innehålla ett gäng produkter som jag impulsshoppade på Satine och så väntar jag på ett MAC Pro Pigment. Jag är otålig som vanligt...

Förresten, är det bara min lunch som går ruskigt snabbt eller gör alla andras det också?
Back to work!

Bild från Aftonbladet

tisdag, september 23, 2008

Heroes


Nu börjar äntligen Heroes igen i USA och hemma hos oss. Det är en favoritserie som vi har väntat länge på efter den korta andra säsongen som blev avbruten på grund av manusförfattarstrejken.
Dessutom är det clementinsäsong nu också och jag kan äta måånga clementiner...

lördag, september 20, 2008

MAC Metal Urge




Förmodligen i december får vi se MAC:s kollektion Metal Urge här i de svenska MAC-diskarna, då den släpps i USA någon gång i november. Metal Urge är en fortsättning på Metal X - kollektionen som släpptes kring samma tidpunkt förra året.
I detta årets kollektion finns som ni ser på bilderna ovan metal x - skuggor (jag tycker de ser ut som snäckor), pigment, reflects glitters och liquidlast liners i många härliga färger.

Tyvärr ligger min Metal X - skugga Plum Electric fortfarande helt orörd, likaså min liquidlast liner Aqualine och samples på reflects glitters så några såna inköp känns för närvarande inte aktuella (men färgerna är ju så fina så man vet ju aldrig!). Däremot kommer det en nytt pigment som heter Spiritulize (yellow green with silver and gold pearl, en svensk beskrivning låter så dum) och det verkar intressant. De andra pigmenten är repromotes av Cocomotion (underbar, men syns knappt på mig) och Gold Mode (som jag redan har).

Källa: Både produktinformation och bilder är tagna från Temptalia.

fredag, september 19, 2008

Jelly Pong Pong Venus Magical Pearls

Den här veckan har jag också gjort ett bra byte med Evelina och bytt till mig Jelly Pong Pong Venus Pearls i färgen Aurora. I somras spanade jag på Venus Pearls då ASOS hade sin stora rea, men det blev aldrig något inköp så därför var det här bytet intressant.
Vid första anblicken ser de här skimrande pärlorna diskret gråblå ut, men när de krossas är de alldeles intensivt grönturkosa i en jättefin nyans.
För att få skuggan jämn krävs det lite jobb vid appliceringen eftersom man får upp ojämnt mycket på penseln vid krossningen av pärlorna. Med Urban Decay Primer Potion som underlag håller de bra och med en intensiv färg i minst 12 timmar (och säkert längre, men så länge hade jag på mig sminket idag). Däremot kändes skuggan mer ljusblå än turkos under de sista timmarna, men den var fortfarande starkt pigmenterad utan någon större avmattning annat än nyansskillnaden.
Jag skulle kunna tänka mig att köpa andra nyanser om jag hittar dem till ett bra pris.

torsdag, september 18, 2008

Första missnöjet

Jag har varit väldigt nöjd med Pret-ty nätverkets bytesplats, det har varit fina varor och bra byten hela tiden. Idag blev jag däremot extremt missnöjd!
För att inte hänga ut någon så kan jag inte avslöja vad det är jag har bytt till mig, men det var en halvfull burk med en använd svamp och fullt med stora hårstrån i. Detta bytte jag mot en ny helt oöppnad glittereyeliner och jag trodde definitivt att den varan skulle vara i samma skick.
Jag är verkligen besviken och hoppas att medlemmen i fråga är rensonlig i detta.
Jag kommer att skicka tillbaks den här, för den vill jag absolut inte ha i min ägo.

:(

måndag, september 15, 2008

Utmaning från LipGlossBitch


Vilken beautyprodukt (ja, bara en!) representerar dig, ditt liv eller din beautyrutin bäst just nu, och varför?

Detta är en utmaning från LipGlossBitch som är lite rolig i höstmörkret.
Mitt svar är MAC eyehadow Cool Heat från kollektionen med samma namn. Varför?
Denna tokturkosa ögonskugga föll jag för direkt då jag för första gången såg promobilderna tidigt i våras. Turkost är en färg som är väl överrepresenterad i min sminksamling bland ögonprodukterna, i den turkosa färgskalan finns det nog skuggor, glitter, eyeliners och kajalpennor som täcker alla tänkbara nyanser och finishar.
Favoritmärket just nu är dessutom MAC och Cool Heat - kollektionerna var en av de kollektioner som jag har fastnat för allra mest.
En annan orsak till att Cool Heat skuggan representerar mig är det lilla faktum att just den här skuggan ligger alldeles orörd och otestad, precis som många andra skuggor som jag längtat och trånat efter länge.

Inspiration: Höst


Hösten är en otroligt vacker årstid med sprakande färger i olika skiftningar och glittrande frost på morgonen. Fast det skulle gärna få regna lite mindre och vara lite varmare, här vid Vättern har vi fått kyligare väder snabbt i år.
Naturen inspirerar mig till olika sminkningar och jag använder mig gärna av höstiga färger; guld, brons, koppar, olivgrönt, lövgrönt, brunt... MAC Overrich - pigmenten kan nog bli de mest använda pigmenten hittills, vid varenda användning blir jag lika förstummad över hur otroligt vackra de är.

Idag har annars varit en mindre bra dag. Vår stationära monsterdator har kraschat helt plötsligt och på den ligger bilder sedan cirka 2 år tillbaka (som tur är en hel del framkallade till våra album), filmsnuttar som vi filmat med kamera och mobiler, arbeten och pm till båda mina och sambons studier, sambons enorma photoshop-projekt, musik och filmer m.m. Dessutom har det kommit in nån liten grej/lossnat något inifrån i min mobil, där laddaren ska sitta, så jag måste lämna in den och mobilen är ju bara ett par månader gammal. Jag är arg!

söndag, september 14, 2008

Septembernytt - DKNY och MAC



Nytt hos mig:

DKNY Be Delicious Eau de toilette 50 ml - älsklingsparfymen i större flaska!
DKNY Be Delicious Body Lotion 100 ml - en liten bonus som förstås luktar lika underbart som parfymen.
MAC Starflash Feline - pennan som är den svartaste svarta. Man får vara försiktig eftersom minsta ojämnhet syns, men den ger eyelinerkontrast, helt underbar.
MAC Starflash Sunset B - ytterligare en skugga ur denna kollektionen, den här gången blev det den rosa som är en mycket vacker färg men den blev väldigt diskret på mig. Vardagsrosa helt enkelt!

Parfymkitet beställdes från Nordic Feel, där leveransen tog 2 dagar och dessutom var det helt fraktfritt.

Helgen har spenderats i hemstaden, eftersom mina föräldrar hade gemensam födelsedagsfest, så för min och A´s del har det varit mycket familj/släkt-umgänge i helgen. Från mig+familj och lillasyster köpte vi en Soda Streamer, en bra grej faktiskt.
Jag hann med en latte-fika med Sussie också, vilket var väldigt trevligt.
Sambon har varit på fotboll i Stockholm och jag längtar förstås tills han kommer hem ikväll.

torsdag, september 11, 2008

Barry M Online


Vet ni om att man kan beställa Barry M´s fantatiska Dazzle Dusts, Fine Glitter Dust och massor av andra produkter i alla möjliga färger på deras egen hemsida Barry M Online?
Frakten kostar £5 till hela Europa och en dazzle dust ligger på £4,50 (vilket är ca 53 kr i dagsläget). Det finns mycket utöver det sortiment som t.ex Satine kan erbjuda.
Barry M är helt klart mitt favoritmärke för ögonskuggor i budgetklassen, stark pigmentering och lättjobbade. Jag gillar också storleken på burkarna eftersom de är enkla att ta med t.ex om man ska resa bort en helg. Jag vill dock utfärda en liten varning eftersom de är beroendeframkallande, om du skaffar en så blir det snart flera!

Bloggtema: Höstens kollektioner

Jag har varit lite dålig på att uppdatera nätverkets bloggteman, men här är i alla fall temat för vecka 37: Vad köper du av höstens kollektioner? Frågan kommer från Sublim.

Mycket höstnytt är ju redan inköpt, som ni har sett under de senaste veckorna.
Dazzle dustet Winterberry från Barry M var en höstnyhet, likaså rouget Dolce Vita från NARS.

Make Up Stores Whisper-kollektion imponerade inte så stort på mig och jag betvivlar att jag kommer köpa så mycket mer ur den (förutom eyedusten Nightmare som redan är inköpt och det beror endast på att jag har en kraftig rabatt), det mesta var någon nyans ljusare eller mörkare än befintliga skuggor i deras sortiment. Däremot kommer jag att köpa höstens nya eyepencils, en grön som heter Sparkling Smaragde (?) och en lila som heter Violet nånting.

Body Shops mineralnyheter verkar spännande och jag ska gå förbi så fort lönen kommer.

MAC:s höstnyheter är det som har känts mest intressanta. Overrich - pigmenten är helt gudomliga i pigmentering, finish och dessutom otroligt lättjobbade, det är flera utav dem som jag vill ha i fullstorlek. Från Cult of Cherry var det bara Cherry Blossom-glosset som jag ville ha och det använder jag varje dag nu. Tempting och Deep Truth ingår ju i olika paletter, men det är bara just de skuggorna som jag vill ha så då köper jag hellre dem separat, är inget fan av paletter. Nu ser jag främst fram emot Suite Array - pennorna och MAC for Ungaro.

Urban Decay har släppt en hel del nyheter också och efter löning ska jag titta lite närmre på vad jag kan tänkas behöva utav dem ;).

onsdag, september 10, 2008

Lista hos mig också

Även jag har snott den här listan av Badbomben.

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa? En och så en massa smånycklar till tvättstugans alla lås.
Vilken svordom använder du mest? Fan måste det vara.
Äger du en iPod? Nej faktiskt inte, fastän jag jobbar för en av Sveriges största elektronikkedjor.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Tar hellre bilden.
Vilken var den senaste filmen du såg? "Arn - riket vid vägens slut" på bio
Har några av dina vänner barn? Ja, några stycken fast ingen av de närmaste.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En bil!
Har någon någonsin kallat dig lat? Ja då.
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk? Vanlig mjölk i kaffe, chokladmjölk om jag har ont i halsen eller om det är kallt ute. Skulle aldrig dricka vanlig mjölk rakt av.
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält? Hissnande karuseller.
Hur många syskon har du? 1 lillasyster.
Äger du några band t-shirts? Nej.
När flög du senast? Så länge som för 4 år sen nu.
Läser du för skojs skull? Absolut, älskar att läsa.
Pratar du några andra språk? Engelska och spanska efter studier i skolan och år utomlands i dessa länder.
Har du en stationär dator eller en laptop? Både och.
Vad har du med dig in på bion? Lösgodis oftast och så vatten/Cola Zero.
Har du en blogg? Dohh...
Vilken är din favoritdrink? Strawberry Daiquiri och Cosmopolitan, kan inte välja.
Äter du frukost dagligen? Mer eller mindre.. Är oftast inte så hungrig på vardagarna men på helgerna blir det större och längre frukost.
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Jobbar hela dagarna och helgerna är rätt fullbokade. Stressigt blir det eftersom man ska hinna med mycket.
Vilken är din favoritfrukt? Anjou päron.
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Ja.
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Har alltid haft lätt för det och efter mycket språkstudier så har jag nog blivit automatiskt petig, främst när det gäller andra språk.
Vad var det senaste du åt? Pasta med grillade grönsaker, fetaost och tomat/mascarponesås.
Gillar du senap? Ja till sån mat det passar till.
Har du någonsin köpt något från eBay? En hel del av mitt sminkförråd är inköpt från Ebay.
Skulle du säga att du är trendig? Inom smink ja, annars normaltrendig.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Äter inte kött.

måndag, september 08, 2008

Be Delicious - dags igen!

Nu har jag gjort slut på min lilla 30 ml flaska av DKNY Be Delicious parfymen så nu är det dags för en ny. Eftersom jag ÄLSKAR den här parfymen (och sambo älskar den på mig) så klickade jag hem 50 ml flaskan+en body lotion i ett kit den här gången, för priset av 409 kr.

söndag, september 07, 2008

Shoppinghelg i Göteborg

Fr v: MUS Nightmare, MAC Top Hat, MAC Dreammaker, MAC Talent Pool, MAC Go, MAC Blue Flame, MAC Cherry Blossom
Nu är jag hemkommen från en härlig helg i Göteborg, där jag har hälsat på bästa vännen Anna och vi har haft det så trevligt med shopping, dans till latinska rytmer på Tranquilo och god mat.
Sambon var också i Göteborg, fast han hälsade på sin kompis Daniel.
Som ni ser så blev det en hel del sminkshopping förstås. Från MAC inhandlades nya Starflash skuggor; mörklila Top Hat, guldiga Dreammaker, turkosa Talent Pool, bruna Go och så Blue Flame från Cool Heat-kollektionen. Jag frågade när Cult of Cherry kommer och fick svaret att de inväntar paletterna innan de kan ställa fram produkterna, trots att de andra sakerna hade kommit! Till min stora lycka fick jag köpa glosset Cherry Blossom.
Eftersom jag fortfarande inte hade sett den nya Whisper - kollektionen från Make Up Store, pga bojkott av butiken här i stan, så blev det förstås besök till både butiken på Drottninggatan och den som ligger där jag gick min utbildning på International Make Up Center. Skuggorna imponerade inte jättemycket, förutom den svartglittriga eyedusten Nightmare. Jag gillade de nya eye pencils som hade kommit, men till och med jag har en gräns för sminkshopping så de får jag köpa en annan dag.

torsdag, september 04, 2008

Overrich pigmenten är här

Fr v: Blonde´s Gold, Heritage Rouge, Copperbeam, Mega Rich, Apricot Pink, Museum Bronze, Vintage Gold, Antique Green, Crystalled Lime glitter
Enligt mig var Color Forms-pigmenten ingen hit, medan de metalliskt skimrande Overrich pigmenten överraskar stort genom att vara ännu vackrare i verkligheten än på bild... allihop!
De är riktigt pigmenterade, skimrande och lättjobbade så de här kommer nog att användas flitigt. Med de här pigmenten blir det fina höstiga sminkningar och mina personliga favoriter hittills är Vintage Gold (tänk Mink & Sable i pigmentform) och Blonde´s Gold.
På bilden saknas pigmentet Mauvement, som också ingår i Overrich, den hade jag redan.
Apricot Pink och Crystalled Lime glitter brilliants ingår inte i kollektionen, men de var också fina så de fick följa med i den här beställningen.

Rosiga kinder med NARS


Fr v: Orgasm, Dolce Vita

Leveransen från Kiss and Make Up NY gick snabbt den här gången, det tog max 1 vecka för produkterna att levereras. Det var ju dags för ett nytt Orgasm-rouge och då passade jag även på att ta höstens nyhet, det rosiga Dolce Vita.
Och ja, det blir konkurrens för Orgasm numera.. Dolce Vita är nämligen otroligt snygg på och ger den där perfekta rosiga looken som kommer att vara så härlig till den här årstiden.
Pris $25/styck.

onsdag, september 03, 2008

MAC MSF Gold Spill


Just nu är det lite lugnare på bloggfronten eftersom det är mycket både på och utanför jobbet. Den här veckan har varit, om möjligt, den bästa paketveckan någonsin eftersom de tre paket som kommit har varit helt underbara och alla förtjänar ett eget inlägg.
I förra veckan beställde jag MAC Mineralize Skinfinish i färgen Gold Spill, ett marmorerat puder i olika guldiga/bronsiga/persikofärgade toner. Det är så vackert och ger verkligen hyn en riktig gyllene glow. Just den här nyansen passar mig perfekt utan att bli för bronsig och man kan ha den både till vardags och fest!
Nya nyanser av dessa marmorerade MSFs släpps senare i höst!

måndag, september 01, 2008

NARS Super Orgasm

Nu släpps en limited edition av älsklingsrouget NARS Orgasm i en version med ännu mer guldglitter - Super Orgasm. Det ser ju hur läckert ut som helst men tydligen ska det endast finnas på Sephora för $25. Jag vill haaa!!
I såna här stunder ångrar jag att jag inte fortfarande bor kvar i Spanien eller England...